Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

schilderen met foppe deel twee

VERWANTSCHAP MET VINCENT VAN GOGH EN FOPPE

Vincent van Gogh was een bijzondere schilder en was op het laatst niet helemaal goed bij zijn hoofd. De schilderijen zijn zeer indringend en ze zijn nu miljoenen waard. Tijdens zijn leven wilde niemand ze hebben en nu wel. Hij was ook erg ongelukkig en leefde in armoede en zwierf maar bleef als een maniak aan het schilderen. In frankrijk maakt hij zijn mooiste schilderijen. De zonnebloemen, het zelfportret, de sterrenhemel en het kraaienveld zijn bijzonder en ik vind ze ook heel mooi en heb ze na geschilderd. Dan zet ik er een hoedje bij op en voel me heerlijk al ben ik tegenwoordig aardig goed bij mijn hoofd en van schilderen krijg ik een kick. Het eigenaardige van schilderen is dat je nooit weet hoe het wordt en het kost veel geestelijke inspanning, ik schilder me in een half uur leeg. In de galeries van tegenwoordig hangt moderne kunst of hele nette realistische schilderijen die ik nooit kan maken. Het lijkt ook wel moeilijk schilderen en een eigen stijl ontwikkelen en dat is het ook als je begint. Om het te doen is echter heel leuk en bevredigend en als het resultaat leuk is kun je het ophangen of aan iemand anders geven. Natuurlijk mislukt er ook veel of ze zijn net niet mooi genoeg of je krijgt er al snel genoeg van. Tegenwoordig maak ik er twee per week. Ik houd van vrolijke kleuren en groot formaat en niet al te netjes en realistisch. Vincent van gogh kende ook een grote productie en had een heel eigen stijl die je meteen herkent. Ik vind het jammer dat hij zo naar aan zijn einde moest komen hij had het echt moeilijk maar zijn schilderijen was het enige dat hem redde. Ik doe het echt omdat ik het leuk vind maar als ik me niet goed voel kan ik ook niet schilderen dan lig ik namelijk op bed en dan kijk ik maar naar de schilderijen op mijn kamer. Schilderijen kunnen je voor een moment echt even gelukkig maken en ze hebben een blijvende emotionele waarde. Dat er met kunst veel geld gemoeid is is mij een raadsel maar zij moeten er van leven he en er zijn maar weinig echt goede schilders. En eigenlijk is alles nu al geschilderd. Van gogh inspireert mij om door te gaan en in mijn ogen is hij de ware kunstenaar maar ik ben zelf liever gezond en een amateurschilder. Schilderen is een hele kunst en of je nou beroemd bent of niet een mooi schilderij blijft mooi.ps ik heb er een foto bij gedaan en verkleind

Schrijver: foppe oostenbrug, 22 juni 2012


Geplaatst in de categorie: schilderkunst

4.5 met 4 stemmen 11.475Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
26 juni 2012
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Kunst is voor mij iets dat me raakt. Een schilderij, een aardewerk handgemaakte vaas, een tekening van een kind, iemand die gitaar speelt of mooi zingt, een gedicht, een hartenkreet. Jouw hartenkreet raakt me. Mooi zelfportret ook dat je daar gemaakt hebt. Lekker blijven schilderen en schrijven, Foppe!
Naam:
J.de Groot
Datum:
24 juni 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Foppe luister, je zegt: soms mislukt het ook wel eens, ja dat kan gebeuren dan is het niet wat je wilde maken, maar weet je, ga je er met heel dunne verf over heen maakt niet uit welke kleur, dan zie je niet meer wat er precies staat, hang je het op en ga je met je ogen bijna dicht naar kijken, zie je alleen nog wat lijnen,en soms zie je dan ineens iets in die lijnen die er nog staan, kan van alles zijn, en dan ga je dat via die lijnen schilderen wat je ziet, en dan maak je ineens iets waar je zelf nooit voordien aan gedacht hebt.
En ineens schilder je als Foppe zelf!
Ga maar eens proberen...
Maar wat Jacob zegt is het aller belangrijkste!
Veel succes.
Naam:
Jacob
Datum:
23 juni 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Schilderen omdat het je gelukkig maakt, dat is prachtig. Het zou de enige reden moeten zijn!
Naam:
Wee
Datum:
23 juni 2012
Fijn verhaal en mooie foto, mét schilderij!
Graag gelezen én gezien, Foppe!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)