Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Muziekcafe MA Kellys

Eppie is de eigenaar van het cafe Ma Kellys in Fryske Peallen. Ik kom er voor het eerst maar het is er heel leuk. Het is een bruin cafe met muziek van de rolling stones en vooral van status quo waar de elpees nog van aan de muur hangen. Eppie heeft ook een mooi harley davidson en sleutelt hem zelf in elkaar. Eppie houdt erg van muziek en kan er leuk over praten en heeft het altijd aan staan.
Ik speel een liedje op een akoustische gitaar en drink een bakje koffie en het is gezellig. Ik ben nogal ziek in mijn hoofd maar hier voel ik mij goed en thuis en er is verder niemand dan wij en de begeleidster esther die hier vaker komt. Ik krijg zelfs een cd van stiet as quo en draai die thuis en vind het leuk en maak een tekening van het cafe dat werkt als antidepressivia op mijn humeur. Tige tank en oant sjen fan foppe.
CD RECENTIE STIET AS QUO
De cd Stiet as Quo is in nije cd mei covers fan de beromde band status quo dy foaral yn de jieren santich beromd wiene. De cd klinkt purbest en de slaggitaar is lekker ruch en dafert der op los heite krekt as de drummer. De sang fan de frysktaliche numers is hiel aardig en it is krekt as dat de quo sels spilet. Rolje om , jou dy del fyn ik it beste nummer en is hiel goed neispile. Ma kellys is in bluesnumer oer de frou fan njoggentich achter de taap fan it cafe. De musyk stiet as in hus en sil de friezen wol befalle. It klinkt lekker yn de kroeg mar ek thus mei in pilske. De fryske flagge en de gitaren fan status quo stiene op it hoeske fan de cd. Sa sjogge jo mar wer dat friezen fan ruche musyk halde en fan feestfiere halde.PS
Zaterdag fiets ik er helemaal naar toe, vijfentwintig kilometer in twee uur. Het is weer leuk en ik eet patat maar heb moeite de weg te vinden en zet de fiets aan de stroom. Dinsdag schilder ik het cafe nog na en dat ga ik hem later geven. Leuk hoor!

Schrijver: foppe oostenbrug, 17 juli 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 6 stemmen 230Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
20 juli 2012
Email:
foppeoosttelfort.nl
hoi joanan
ik wil je graag het schilderij mailen
je email adres dan geven aub
ik ben er al naar toe gefietst hoor
ja quo is wel leuk he
leuk dat je ook in friesland gewoond hebt
je hebt altijd leuke reacties op mijn
stukjes en je schrijft zelf ook heel mooi
heel intelligent
hoi van foppe
Naam:
J.de Groot
Datum:
19 juli 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Foppe, als jij daar zaterdag bent roept Ma Kellys en de vaste bezoekers:
hij is binnen..."it giet oan" !!

Knipoog Joke.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 juli 2012
Eerst dacht ik dat je Fryske Paellen verzonnen had, maar blinder! het bestaat wis en warempel echt en ik lees dat het nog geen duizend mensen telt, een wonder dat er in zo'n gehucht een café bestaat met de ludieke naam Ma Kellys. Nog wonderlijker dat jij er twee uur over fietst om er te genieten van Status Quo. 'Long legged Linda' was een van mijn favouriten, naast 'Rockin' all over the world' en 'Stones'. Ik hoop dat de eigenaar van het café je schilderij een ereplek geeft! en dat je dan samen met Esther kunt proosten op het mooie resultaat! Omdat ikzelf ruim tien jaar in Friesland heb gewoond kon ik je recensie feilloos lezen. Kun je meer doen en veel succes a.s. zaterdag!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)