Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Elpeehoezen van foppe

Graag wil ik vertellen hoe zeer ik van oude elpees houd en vooral van de hoezen. De voorkant met het plaatje. Elke week blader ik weer een keertje door de elpeekast en bekijk ze. Harvest van neil young is mijn favoriete elpee en de hoes met de mooie letters en het zonnetje is ook mooi. Dark side of the moon van pink floyd is intrigerend en de hoes geheimzinnig. Zo kon je vroeger aan de hoes al zien wat voor muziek het was en of je het mooi vond en je spaarde alle elpees van die artiest bijelkaar. Velen kocht ik tweedehands voor een tientje in guldens nog. En ik heb ze nog steeds en soms draai ik ze nog vooral van the stones. Dat hoezen mooi zijn en de muziek uit de jaren zeventig nog steeds goed klinkt met al die gitaren is wel bijzonder. Zo wordt er tegenwoordig geen muziek meer gemaakt.

Het liefste zou ik alle elpeehoezen hebben maar dat kan nu eenmaal niet. Wel staan ze op you tube met een plaatje en de muziek en je kunt het gratis afspelen. Je hebt dan niets van die groep maar kunt het wel horen. Ik heb ook de elpee van coldplay nog gekocht maar die klinkt niet zo goed vind ik. De elpees klinken beter dan de cd s van die elpee vind ik. M aar het gaat me dus om de hoes.

Roxy music had elpees met mooie vrouwen er op. The doors hadden hun zanger. Jimi hendrix zijn gitaar. The stones maffe harde hoezen met een broek er op of een wc. Santana tekeningen. Massada indonesie. En ga zo maar door het was allemaal prachtig en mooi groot in vergelijking met zo n klein cd hoesje die ik ook wel heb hoor.

Als je muziek liefhebber bent heb je de hele dag muziek aan staan. Dan kun je voor de oude rockers ook bij classic arrow rock terecht die draait de hele dag en nacht door.

Misschien heeft u ook iets dat u spaart. Ik spaar ook schilderijen en cd s. je moet iets hebben voor de hobby en een mens is nu eenmaal gek op spullen. Veel boeken heb ik niet meer, daar ben ik klaar mee maar ik schrijf nu mijn 150 e verhaaltje op internet.

Dag lezer.

foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 2 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

2.6 met 5 stemmen 148Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Lezer
Datum:
3 augustus 2012
Mijlpaal Foppe. Gefeliciteerd!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 augustus 2012
Elpeehoezen zijn deel van de commercie en dus maar lichtelijk te waarderen. Natuurlijk zaten er prachtige exemplaren tussen, maar dan nog, het diende allemaal de mammon kapitalisme.
'Love over Gold' van de Dire Straits knalde met een blitse bliksemschicht.
'Desperado' van The Eagles toonde de groep als stoere cowboys en imponeerde.
'Closer' van Joy Division ontroerde diep met een piëta-afbeelding. U2 kon er ook wat van.
Mijn elpeeverzameling heb ik al jaren geleden bij een tweedehands zaak gedumpt, nadat de zoveelste naald bleef overslaan en naalden te duur werden. Je sentimentaliteit voor hoesontwerpen deel ik dan ook niet, want het was allemaal commerciële oplichting en wij zijn er blindelings ingestonken. Het was geen ware kunst, maar opgeklopt amateurisme.
Brian Ferry van Roxy Music dweepte met sexy dames en deed daarmee gewoon aan soft-porno-business. Check that!
The Stones aapten de moderne kunst na (Andy Warhol) en het grote gros elpeehoezen was ware pulp met veelal gelikte foto's van de artiesten, meestal met een tikje erotiek.
Je idolatie van diverse rockers en rockgroepen mag je gerust enorm bijstellen, want ze zijn niet wat ze pretendeerden. Hun absurde opsmuk is doorgestoken kaart en door de mand gevallen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)