Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Drie onschuldige zangeressen

Het is alweer een tijd geleden dat het trio van de punkband Pussy Riot is opgepakt door de Russische politie, maar de beelden van hun protestlied in het hol van de leeuw, de orthodox-christelijke kerk Christus de Verlosser staan nog vers op mijn netvlies. Ik vond het direct een zeer humoristische en gewiekste, politieke stunt. Officieel zijn de hoogst-intelligente en supereerlijke verzetsheldinnen schuldig bevonden aan vandalisme, het schenden van de openbare orde en minachting tegenover de maatschappij.

Vandalisme? Ze hebben niets verwoest, enkel op geniale wijze voor de politieke waarheid gestreden. Als punksters hebben ze nog uiterst mild huisgehouden in die kerk. 'Heilige maagd Maria, verjaag Poetin!' is er door hen gezongen, waarmee ze twee vliegen in één klap vingen, én de dictator Poetin én de dictatuur der orthodox-christelijke kerk, die zich als echte slachtofferrolspelende watjes o zo geschokt waanden, terwijl ze aan de andere kant anders-denkenden en homosexuelen de mond snoeren en onderdrukken, proberen weg te wissen. Sting en de Red Hot Chilly Peppers hebben zich al openlijk voor hun collega's ingezet. Er wordt drie jaar gevangenisstraf tegen hen geëist en de rechter zal binnenkort uitspraak doen. Juist, dezelfde rechter, die ineens een ton extra op zijn bankrekening zag staan.

Ik heb het hier over drie bloedmooie, oerlieve, geniale jongedames; Nadesda is 23, studente filosofie, getrouwd en moeder, Maria is 24, studente journalistiek (nogal een link vak in Rusland...) en Jecatharina is 29, was software-programmeur en heeft een afgeronde kunstopleiding en is ook moeder. Alledrie zijn ze het seksistische regime zat, het corrupte, politieke systeem en de hypocriete, achterlijke orthodox-christelijke kerk, die hen duivelinnen noemt, wat een middeleeuws denkbeeld is. Zij zijn o.a. ook voor homosexualiteit, wat ook sterk onderdrukt wordt. Er zijn al meerdere mensen opgepakt, die ook voor hun mensenrechten opkomen en zich laten horen. Stalinistische praktijken zijn weer aan de orde van de dag, over de openbare orde wel degelijk op monsterlijke wijze schenden gesproken!

Pussy Riot. Iedereen weet wat 'pussy' betekent, 'riot' is wat moeilijker voor sommigen, maar er zal 'riotgun' bedoeld worden. Terugschietende feministen dus en dat is hun goed recht, net als hun minachting voor een machtsbeluste maatschappij, die onder de gespannen, heerszuchtige, mooiweerspelende oppervlakte één grote beerput is, waarin de armen weer eens als eerste verzuipen en niet in de minste plaats door hun spotgoedkope, zelfgestookte wodka.

Heilige Vader, Zoon en Heilige Geest, doe Poetin in de poet!

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

1.8 met 21 stemmen 305Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 augustus 2012
Volgens mij blijkt het overduidelijk dat er op deze Nederlandse site Russische spionnen/sympathisanten/klonen in de omloop zijn, die zelfs hier de democratie de kop indrukken!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 augustus 2012
Naschrift: Pal nadat ik dit geschreven had bromde het journaal, dat de drie vrouwen van Pussy Riot anderhalf jaar gevangenis hebben gekregen, de helft van wat er geëist werd, maar nog steeds een helft teveel! De gevangenis zal hun jonge levens breken en verminken. Ander wereldnieuws zal hen uit het collectief bewustzijn wegpoetsen. Ik hoop natuurlijk het tegendeel, net als de schaakkampioen Garry Kasparov, die ook is opgepakt, omdat hij voor deze lieve, moedige vrouwen demonstreerde en tegen het harde, onrechtvaardige, machtsbeluste, rijkenzalvende, supermacho-achtige, tederheidsonderdrukkende nep-Rusland. De macht en rijkdom is in verkeerde handen, daar zien we de hemeltergende gevolgen van terug! De impact van hun protest is wereldwijd duidelijk overgekomen, daar doet die anderhalf jaar snertgevangenis niets aan af, aan de andere kant, maar toch, deze democratische topacrobaten verdienen eerder anderhalf jaar één van de duurste hotels in Moskou of liever ergens anders!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)