Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

V.V. Buitenkillers

Richard Nieuwenhuizen werd slechts eenenveertig jaar. Blijkbaar waren zijn moordenaars niet op de hoogte van het feit dat voetbal een spel is en dat bloeddorstige handelingen uit den boze zijn. Momenteel zitten drie daders van 15 à 16 jaar gevangen, al kunnen er meerdere daders nog vrij rondlopen, zij het niet vrij in hun hart en ziel. Ik weet dat er ook genoeg Nederlandse hooligans in de omloop zijn, dus aan de afkomst ligt het niet, maar inhumaan gerommel is wel opvallend vaak uit deze vaak ongeremde, hasjverslaafde, psychisch onbehandelde, niet echt communicerende, buitenkant gewichtig nemende, agressieve, afzettende, haatdragende, woede onhanteerbare, op straat vaak irriterende en uitdagende hoek. Deels, zo we weten, maar iets te vaak ook grotendeels. En weer deels natuurlijk. Mishandeling is in geen enkele cultuur goed te praten en moord al helemaal niet. Ze moeten zelf maar tot inzicht komen, we hebben ze genoeg gepamperd. Het schijnt dat er kickbokstrappen zijn uitgedeeld, terwijl ik dagen daarvoor in een uitzending zag hoe kickboksers nadrukkelijk wordt gewezen op het feit, dat ze hun vechttechnieken niet buiten de trainingen mogen inzetten. Lekker naïef, want je weet dat er altijd baldadige gozers zijn, die lak hebben aan de regels en graag hun agressie daadwerkelijk botvieren, omdat ze dan lekker los kunnen gaan, voor de kick en wie weet voor het aanzien, want op andere manieren kunnen ze zich helaas niet bijster goed manifesteren. Dé uitlaatklep voor ware losers! Gratis gevechtssportlessen worden te vaak misbruikt en daarom pleit ik graag voor het stopzetten van die subsidiekranen, want één leven genomen is al veel te veel!
Zo'n maatregel lijkt me trefzekerder dan dat de KNVB het aanstaande weekend alle junior-wedstrijden afgelast en dat de professionele wedstrijden door voetballers met rouwbanden gespeeld gaan worden. De term 'Voetbal is oorlog!' krijgt hierdoor weer eens een vette onderstreping. Een substituut voor oorlog en daar zie je vaak de excessen van. Een algeheel voetbalverbod is een optie, maar de voetbalverslaving zit bij de meeste mensen zo in hun genen, dat we daarvoor de afkickcentra niet kunnen bekostigen, tenzij de professionele voetballers hun miljoenen afstaan.

Ik zie de lieveheersbeestjes op de stoeptegels, die tegen zinloos geweld oproepen, zich ongemakkelijk heen en weer bewegen, zich kotsmisselijk opblazen en ineens uit elkaar barsten tot onschuldige bloedvlekken, die het resultaat zijn van killergedrag, wat je van wolven, krokodillen en gifslangen verwacht, maar niet van gefrustreerde pubers, die hun elftal 'verdedigen' en denken dat ze helden zijn. Als ze al denken, want als piranha's bloed proeven...

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 december 2012


Geplaatst in de categorie: psychologie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)