Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

de ster van bethlehem

In de volkssterrenwacht van het friese Bergum is er een tentoonstelling over kerststallen en wordt uitgelegd hoe de ster van Betlehem bij Jezus zijn geboorte heeft kunnen schijnen en dat die door de drie wijzen is waargenomen.
Volgens het filmpje zijn er drie mogelijke manieren. Ten eerste was het een grote ster die explodeerde. Of een supernova, een zeer grote ster. Of de samenstand van jupiter en saturnus met een ster regulus geheten. Men kan slechts gissen want men weet het niet precies. Ik vond het heel interessant in ieder geval en zo´n grote ster ziet er op een filmpje prachtig uit en ik ben ´s nachts vaak wakker bij volle maan en het interesseert me en het is nu bijna kerst.
Een vierde mogelijkheid van foppe is dat God zelf een fel licht in de kosmos liet schijnen als teken van boven voor de geboorte van Jezus.

Naderhand zijn er allerlei verhalen gekomen. Het was Franciscus van Assisi die de os en de ezel er bij haalde om het voor het volk wat aanschouwelijker te maken maar die wil de paus er nu weer bij weg halen tot mijn spijt. Sindsdien zijn er over de hele wereld kerststalletjes verschenen en die vind ik ook er mooi uit zien en elk land heeft zijn eigen manier en die van de oude katholieken en peru vind ik het mooiste.

Tot slot wil ik u mededelen dat als u een eenzame kerst heeft u maar het beste kunt denken dat het over twee dagen weer voorbij is en dat er vele dieren gestorven zijn voor de kerstmaaltijd althans volgens de dichter willem willink.
Zelf hoop ik kerst met mijn moeder te vieren en ik maakte twee schilderijen en een kerststukje maar ik vind het ook moeilijke dagen hoor.

Schrijver: foppe oostenbrug, 20 december 2012


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.3 met 6 stemmen 557Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)