Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

oude weereld van foppe

DE NIEUWE WERELD VOLGENS FOPPE

Gisteren deed ik het nog, vandaag weet ik beter. Dit schiet me te binnen: een reclameslogan als ik 's nachts wakker ben van een nare droom over vroeger, want ik moet weer eens verhuizen al is het over twee jaar.
Toen zette ik de computer aan met klassieke muziek en luisterde er naar. Oude muziek van vroeger en heel mooi. Er kwam een programma op tv met oude stoomtreinen en toen met oude dingen van de jaren tachtig zoals pacman en de walkman en de computer.

Ineens moest ik lachen. Het waren allemaal uitvindingen om geld mee te verdienen en voor de mensen was het leuk, al waren er ook nadelen.
En tegenwoordig heeft de jeugd dus muziek op het telefoontje. Ik kan ook niet zonder muziek maar heb de jukebox er nog bij aan met radio en cd maar you tube vind ik ook handig nu er geen elpees en cd's meer uitkomen.
Op het laatst begon er een haan te kraaien en de vogels begonnen te zingen en dat vind ik nog het mooiste geluid dat ik ken en meisjesstemmen natuurlijk en toen moest ik hard lachen!

Nog even dacht ik aan de bijbel dat alles voorbij gaat en toch alles bij het oude blijft. En we hebben tegenwoordig zelfs al een nieuw geloof in spiritualiteit.

Nou de wereld is dus veranderd constateer ik en ik doe nog alsof het het jaar nul is en heb geen belang bij de nieuwe wereld al ben ik pas veertig, ik blijf dezelfde foppe. Ik draai dezelfde muziek en zie er nog hetzelfde uit. Alles gaat toch voorbij en verandert maar ja anders zou het ook maar saai worden hè.

De mensen vinden wat uit als er maar geen oorlog weer komt en ik maar eens lekker zou slapen denkt meneer foppe en draait een sjekkie en steekt die in zijn bekkie.
Wanneer zou ik doodgaan denkt hij en print dit verhaaltje uit. De zon komt straks op maar het gaat regenen, daar kun je tenminste zeker van zijn en zet koffie na dit verhaaltje en hoopt er een glimlach bij de lezers teweeg te hebben gebracht.

Schrijver: foppe oostenbrug, 18 mei 2013


Geplaatst in de categorie: wereld

4.0 met 7 stemmen 233Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
20 mei 2013
Email:
foppeoosttelfort.nl
foppe mailt

ik vind jullie reacties leuk
dus daarom zet ik er toch maar
weer eens wat op uit mijn eigen
gedachtewereld
het is leuk maar ook moeilijk foppe te zijn hoor
ik voel me zo gewaardeerd
Naam:
Günter Schulz
Datum:
20 mei 2013
Email:
ag.schulztiscali.nl
Ha Foppe, ook ik heb jou al een tijdje gemist. Gelukkig schrijf je nog en net zo sprankelend en humoristisch (met een serieuze maar nooit zwaarmoedige ondertoon) als altijd. Je maakt ook oudere mensen als mij altijd weer hartstikke blij!
Naam:
marja raadt
Datum:
19 mei 2013
Email:
marjaraadthotmail.com
:)
Naam:
Monique Methorst
Datum:
19 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Ha, daar is hij weer! Voor mij hoeft zo'n telefoontje niet, zet de radio op mijn lappie wel aan. Mét een glimlach bij jou.
Naam:
Jacob
Datum:
18 mei 2013
Ook ik ik moest even glimlachen, Foppe. Ik je lees jouw verhalen altijd met plezier en nooit onberoerd.
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ja hoor Foppe ik heb zeker een glimlach op mijn gezicht, jouw schrijven is zo simpel en puur dat is meer dan een glimlach waard.
En je kijk op het hele gebeuren, ja ook daar moeten we maar eens over nadenken.
Nu ook weer een deel van je schilderijen in beeld mooi hoor,
ik vraag me af heb je wel muren genoeg?
Nu maar hopen dat je ook nog weer eens lekker kan slapen dan is alles weer goed toch?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)