Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

foppe en de maan

Ik houd erg van de maan. Omdat ik wakker ben en hem zie en er mooi uit vind zien en het fascineert me enorm. Daarom nam ik er een mooie duidelijke foto van en liet er een poster van drukken. Het mannetje op de maan vind ik ook leuk en ik wou dat ik er zelf naar toe kon.

De eerste ruimte reis naar de maan fascineert me ook enorm. Het was 1969 met de apollo raket. Armstrong was de eerst mens op de maan. Hij maakte de beroemde foto van de eerste man op de maan maar dat is Aldrin want dat staat op het pak. Het was heel fascinerend voor iedereen toen. Ook leuk is het mannetje in het tv-programma showroom dat er niks van geloofde en het lijkt ook wel science fiction maar is realiteit.

Ik ben net in de sterrenwacht in Burgum geweest want daar was een expositie over de oerknal. Het werd uitgelegd als een zwart gat in de ruimte alle materie aantrekt die er rondzweeft als een magneet en dan explodeert en alles barst uit elkaar en komen er weer planeten van maar de aarde is uniek omdat daar leven is en daar zijn ook weer theorieën over.

Zover deze korte samenvatting wat ik leuk vind aan de nachtelijke sterrenhemel.

Was getekend de Fop.

Schrijver: foppe oostenbrug, 30 juli 2013


Geplaatst in de categorie: heelal

3.8 met 4 stemmen 206Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
31 juli 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Foppe ik heb het net pas gelezen, ja vakantie tijd hé!
Ik zal je eerlijk zeggen: Foppe je verbaast me steeds meer!

Was getekend Joke.
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
31 juli 2013
Email:
foppeoosttelfort.nl
dit vind ik erg leuke reacties
daarom schreef ik alweer een nieuw stukje
ja de maan blijft een raadsel
ik ga binnenkort naar een indonesische tuin
in steenwijk met de begeleidster
om vogels te bekijken
pil nodig voor rust en volle maan voor energie
jullie zijn dus ook wakker met volle maan ha ha
Naam:
Harm van der Veen
Datum:
31 juli 2013
Ik heb jarenlang 'als hobby' naast mijn werk een café gehad (met alle verliezen die daar bij horen). Ik heb daar tot mijn eigen 'nuchtere' verbazing moeten accepteren dat de maan inderdaad veel invloed heeft op menselijke 'uitbundigheid'. Volle maan was een goede reden om extra personeel in te zetten.

Maar de hamvraag blijft: Kwamen mensen juist naar de kroeg omdat ze wisten dat het volle maan was (en ze gelóófden in de kracht daarvan), of trok de maan écht zelf?

Ik draaide aantoonbaar minstens dubbele omzetten tijdens volle maan. Wat er ook waar is, 'lunatic' bestaat.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 juli 2013
Ken je 'De kleine prins' van Antoine de Saint-Exupéry? Hij belandt geloof ik, als mijn geheugen het juist heeft, ook op de maan. Kuifje ook. Maanziekte (Lunatic) is fascinerend. Omdat we voor 90% uit water bestaan, komen er bij volle maan verdrongen emoties omhoog, waardoor sommigen in waanzin ten onder gaan. De maan is tevens moederlijk en troostrijk. Bij geliefden is de maan een soort Iphone. Overal bereikbaar.
Hoe gaat het trouwens met je begeleidster? En ga je nog veel op de fiets naar unieke doelen? Ik hoop dat je daarover door blijft schrijven. Cheers!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)