Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Stelen van klanten

Opgewekt en argeloos wandelde ik het Goudse filiaal van de Free Record Shop binnen. Ik had mijn FRS-cadeaukaart bij me en veel zin om een stapeltje DVD's te scoren. Ze waren voor de helft van de prijs en aan zo'n cadeaukaart op zich heb je noppes. Na de meeste DVD's te hebben bekeken had ik al een flinke stapel te pakken en moest ik gezien het tegoed op mijn cadeaukaart met veel moeite enkele films terugzetten. Die had ik geloofde ik toch nog op video. Een onscherpe video brengt nostalgie in mij naar boven en het ronddraaien van die zwarte filmband verbindt mij met de beginjaren van de cinema. Ben hopeloos romantisch.

Enfin, ik ging dus met mijn nieuwe aanwinsten naar de winkelbediende, die de schijfjes netjes met zijn laserapparaat checkte, totdat hij mij met een cadeaukaart zag klungelen. Zijn gezicht betrok en hij begon een donderpreek over de effecten van het faillissement van de Free Record Shop's. De curator had namelijk besloten om de cadeaukaarten voor onbepaalde tijd ongeldig te verklaren. Nee, de DVD's achterhouden kon ook niet, want ze moesten zo snel mogelijk de kassa spekken. Klantprivéleges waren uit den boze. Bevelen van hogerhand.

De oprichter van de FRS Hans Breukhoven heeft momenteel nog 25% aandelen in handen, terwijl ene ProCures voor 75% aandeelhouder is geworden. Bedrijven gaan failliet, maar ze weten toch weer een doorstart te maken. Ze lenen onze welvaart naar de verdoemenis. Van de 141 FRS-winkels blijven er nog pakweg 35 over en van de 700 medewerkers worden er 600 ontslagen. Een megaramp, maar de sjoemelheren proberen er nog garen van te spinnen.

Glamourmister Hans woont tegenwoordig in een uiterst chic appartement in Londen. Huurprijs: 6800 euro/pond, wat grotendeels opgebracht wordt door zijn huuropbrengst van zijn riante villa in Wassenaar. Witwassenaar.
Zijn ex-vrouw Connie, beter bekend als de rijkbedeelde Vanessa, heeft beslag gelegd op deze villa. Haat en nijd bij de rijken is humor van de bovenste plank. Vanessa zong ooit 'Upside Down', een giller op Waldolala-niveau, maar alle Nederlandse mannen waren wel gehypnotiseerd door de enorme omvang van haar warmbloedige boezem, zelfs André van Duin.

Alle gedupeerde FRS-cadeau-houders zouden van de FRS-bazen dubbel zoveel DVD's mogen krijgen voor hun uitstaande bedrag, want de schofterige, gewetenloze, eng-kapitalistische manier van hun optreden verklaart bankberovers heilig. Alsof je een Franse pendule bij een antiquair koopt en betaalt en je de dag daarna hem komt ophalen, terwijl de demente antiquair weigert hem mee te geven en geldteruggave uitsluit. Oplichterij van het hoogste en naarste niveau.

Lieve Vanessa, van mij mag je die villa vandaag nog in bezit nemen en hopelijk belandt Hans in een drie-hoog-achter flatje met schimmels en ongedierte. Dat is trouwens van oudsher de omgeving voor ordinaire sneldieven, waarbij ik denk aan het werk van Charles Dickens.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.2 met 4 stemmen 120Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)