Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijmeringen bij een fascinerende en intrigerende film

In de zwart-witfilm over de vijftiger jaren van de vorige eeuw, het tijdvak waarin ik geboren ben en dat me uit eigen foto's nog zo dichtbij lijkt; in die film die in het "Erfgoed Depot", een soort museum in Riel vertoond werd, waren weidse wolkenluchten te zien, veel braakliggend land, het water dat opdrong in 1953 en alles kapot sloeg, de ijverige, naarstige, gedreven activiteit van de Wederopbouw, veel mannequins in vandaag de dag voorwereldlijk aandoende jurken en met zeer gedateerde kapsels en veel heren in zwarte kostuums.
"Tempus Fugit" leerde ik op school en ik vind het zo onvoorstelbaar dat ik zestig ben, alsof ik niet geleefd heb, alsof er slechts de "modern aandoende" dag van vandaag is. Onvoorstelbaar dat dát de sfeer was van mijn geboortejaar, dat tegen die achtergrond mijn wieg gestaan heeft.
Hoewel mijn dagboeken twee enorme dozen vullen is heel mijn leven als stof, als wind door mijn handen gegleden; als ijle, ongrijpbare lucht.
En, ik weet het, ik trap open deuren in.
Onwerkelijk dat de dood haar begerige tentakels al naar me uitstrekt, terwijl ik het gevoel heb niet geleefd te hebben....

Schrijver: I. Broeckx, 12 september 2013


Geplaatst in de categorie: film

3.5 met 4 stemmen 106Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)