Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schokkende openbaring

Onze minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (1966, Eindhoven) zat bij Pauw & Witteman om te praten over de situatie in Oekraïne, de Krim en de gemeenteverkiezing op 19 maart aanstaande. Dat Jeroen en Paul graag met primeurs komen, is logisch voor hen en ze hadden er inderdaad weer enkele.

Zo openbaarde Jeroen dat de afgezette president Victor Janoekovytsj 51 miljard euro heeft verduisterd en zijn zoon Oleksandr, een tandarts, honderden miljoenen euro's. Dit geld is in Nederland gestort om belastingvoordeel te krijgen. Eerst van het Oekraïnische volk stelen en daarna nog eens laten witwassen in belastingparadijs Nederland.
Jeroen bezwoer dat het geld is bevroren, zodat ze er niet meer bij kunnen. Zou het echt? Pikken die ratten op niveau dat zomaar? Natuurlijk niet en daarom vindt die grote boef Janoekovytsj dat Rusland de democratische revolutionairen moet verdrijven. Nogmaals straft hij 'zijn' zwaar uitgebuite volk. Het mag duidelijk zijn, dat de extreem rijken op aarde in feite ordinaire gauwdieven zijn. Denk aan de kernachtige uitspraak van Karl Marx: 'Kapitaal is diefstal!'.

Over gewetenloze dieven gesproken. Onze Nederlandse gemeenten hebben samen 50 miljard euro schuld. Zoals iedereen inmiddels weet, gaat er na de gemeenteraadsverkiezing meer macht naar de gemeenten. De gemeenten klagen nu al dat ze dat moeizaam kunnen opbrengen. Er zal hoogstwaarschijnlijk belastingverhoging komen in vele gemeenten. Jeroen P. reageert: 'Maar dat is toch gewoon een criminele organisatie, die u zit te verdedigen!'. Jeroen D. zweeg. Dat doen machthebbers opvallend veel.

Europa schenkt Oekraïne elf miljard euro, mits het aan corruptiebestrijding gaat doen. Het leeuwendeel moeten de Oekraïners overigens met rente terugbetalen. Denk nog even aan die 51 miljard diefstal van hun ex-president. Politici als Wilders kunnen wel tegen die geldschenking zijn, maar gezien de balans op wereldschaal zijn Nederlanders vele keren beter af dan de Oekraïners. Althans de meesten.
De Oekraïense revolutionairen hebben hun corrupte president verdreven, waarbij honderd onschuldige mensen hun leven hebben gegeven, en de huidige interim-president spreekt wijze taal, evenals het intellectuele parlementslid Lesya Orobets, die wat mij betreft de 'show' heeft gestolen! Zij overtreft in alles de toespraken, die de media hebben uitgezonden! Wat een geniale verzetsheldin! Wat een moedige vrouw!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 maart 2014


Geplaatst in de categorie: politiek

1.5 met 4 stemmen 93Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Lezer.
Datum:
12 maart 2014
Ik moet zegen: kort en bondig.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 maart 2014
Naschrift:
Twan Huys somde bij DWDD nog even op hoe weinig er voor nodig was om de twee wereldoorlogen te ontketenen. Hij zaaide zijn eigen angst.
In College Tour had hij een gesprek met een krantenmagnaat en Ruslandkenner, die snapt waarom Poetin de Krim heeft veroverd, ingelijfd. De Krim is altijd overwegend Russisch gebleven en er zit een belangrijke marinebasis. Afgezien van de leugens en botte inbreuk snap ik die machtsstrateeg Poetin ook wel en van mij mag hij dat schiereiland houden, al is het alleen al om meer gewapende conflicten te voorkomen. Geef hem zijn zin, de superegoboef heeft niet het eeuwige leven. Hoogmoed komt voor de val. De meeste mensen kijken dwars door al dat hanengedrag heen.
Alle wereldwijzen hameren op deemoed, op nederigheid en empathie. Zelfverrijking is een kwaadaardige geestesziekte, die werkelijke humaniteit uitsluit. Vanuit mijn christusbewustzijn weet ik, dat de arme Oekraïners een hoger en solidair doel nastreven. Sinds eeuwen staan de armen dichter bij de goddelijke waarheid van liefde voor iedereen. Voor vijanddenken hebben zij niet eens de energie, laat staan de intentie. Poetin heeft een blinde vlek voor zijn fascistische grootmachtpraktijken. Hij heeft geen inlevingsvermogen, anders zou hij de enorme moed van de Oekraïense revolutionairen wel inzien. Het gaat de roergangers van Rusland dan ook niet om rechtvaardigheid, maar om brute inmenging en overname. Puur uit egoïstische motieven. Zo comfortabel mogelijk overleven ten koste van lastige rebellen en minderheden, die aan de stoel van corruptie en machtsmisbruik knagen. Hij wacht af als een roofdier, die kijkt welke zet zijn prooidier doet. We zijn onterecht bang voor hem, want alle andere wereldlanden samen zijn altijd nog sterker dan zijn potsierlijke, onderdrukkende, respectafdwingende, totalitaire, afschrikwekkende, blufpokerspelende, criminele, a-intellectuele, robotgestuurde, op agressief vechten ingestelde, protserige machocultuur. Hoe ouder, hoe gekker.
Het is een wonder dat de kwal in kwestie nog op handen gedragen wordt. Tja, de meeste mensen zijn al onder de indruk van een vuurpijltje. In een dictatuur wordt 'zelf denken' niet gestimuleerd. Achter de massa aanhollen is makkelijk en voordelig. En zo nog een paar.
Maar wat ik ten slotte nog even kwijt wil, is dat we echt een daad van democratisch verzet zouden tonen, wanneer we al die bevroren roebels/euro's ontdooien en met een spectaculaire vuurwerkshow in Parijs zijn Sotsji-shows verreweg overtreffend, de bejaarde Brigitte Bardot laten zeggen, dat al die miljarden direct worden teruggegeven aan de bestolen bevolking van Oekraïne! Dat zou indruk maken, want in feite draait al het militarisme ook om geldwinst en dus zouden we twee vliegen in één klap slaan! Om Poetin schaak-mat te slaan, zie ik geen andere oplossing! Volgens mij de meest strategische. Poetin en zijn volgelingen zullen perplex staan. Want dan overtref je hen in hun ware motieven om op oorlogspad te gaan. Eigen gewin, luxe, een gevoel van onschendbaarheid en oppermachtigheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)