Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Geld en macht zijn uitvindingen van het wantrouwen" (H. Hesse)/De kip met de gouden eieren

Men is er als de kippen bij bij de Gemeente Tilburg als het gaat om "incasseren, incasseren, incasseren!" en als de door hen felbegeerde biljetten (waarvan ik een maand zou kunnen en moeten leven) over de "counter" geschoven zijn, waar een mevrouw die haar schoonheid nog met allerlei kunstgrepen in stand probeert te houden, ze gretig en willig in ontvangst genomen heeft, zit men vervolgens trots, triomfantelijk en innig vergenoegd, eveneens als een kip op de gouden eieren.
Het is een prachtige maartdag; de natuur laat zich van haar beste zijde zien; het is het begin van een nieuw seizoen, maar met recht? Dat wil zeggen; heb ik nog een bestaansbasis en bestaanszekerheid in mijn toekomst, die ik wel degelijk vurig wens? En: gaat het er in de natuur net zo onrechtvaardig aan toe als in de kippenren (alweer; de kippen- en hanenren van Rutte c.s.) waar de WAO-ers kaalgeplukt worden tot zij het, figuurlijk gesproken, zonder verenpak moeten stellen?

Schrijver: I. Broeckx, 9 maart 2014


Geplaatst in de categorie: geld

3.7 met 3 stemmen 101Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
10 maart 2014
Geld korten, op welke manier ook, maakt dat burgers onzeker worden en boos en bang. Het is gemeen omdat er eerst veel wordt beloofd en daarna beloftes weer ingetrokken. Ik heb er een geldfobie aan overgehouden, wat wil zeggen: panische angst, soms zomaar op straat of thuis, dat ik mijn portemonnee kwijt ben.
Geld korten leidt niet tot een gezonde maatschappij. Troost is dat men met minder geld gelukkiger en meer tevreden kan zijn dan men denkt. Ik wens je sterkte en vindingrijkheid toe. De verantwoordelijkheid ligt bij de 'hoge heren'.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 maart 2014
Alle gemeenten kampen met enorme schulden, dus verzinnen ze nieuwe belastingen. In Gouda heeft de gemeenteraad besloten om belasting op kabels en leidingen te gaan heffen voor alle drinkwaterklanten. Negen euro per jaar. Maal de inwoners. Reken maar uit hoeveel extra winst.

Het wordt touwtrekkerij tussen de burgers en de gemeenteraadsleden van alle steden en dorpen in Nederland. Ze gappen en ze trappen. Ze gebruiken hun criminele slimheid voor hun eigenbelang en zeker niet voor de sociale eerlijkheid. De overdreven rijkdom voor enkelen gaat ten koste van de massale armoede van anderen. Jouw bestaansrecht staat los van die snaaiers en graaiers.
Zij wantrouwen de armen en misdeelden niet eens, voor hen bestaan ze niet! Ze leven in hun zelfverrijkte cocon vol benevelende luxe en genotsmiddelen. Kortom: chique junkies!
Laat je niet bang maken, want alle dictaturen worden vroeg of laat overwonnen!... Lees anders nog maar eens 'De Ellendigen' van Victor Hugo!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)