Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kabouters

Ik mocht in mijn geboortedorp met vader en moeder mee naar de kermis. Ik was net vijf jaar. Toen we daar kwamen was het al druk. Tegen de zin van mijn ouders was ik al vooruit gelopen en zat plotseling midden in de menigte. Een draaiorgel speelde gezellige melodietjes. Mannen en vrouwen hosten en zongen om de orgel heen. Als kleine jongen vond ik het natuurlijk allemaal prachtig. Mijn ouders zag ik helemaal niet meer. Op een gegeven moment ben ik het Kermis terrein afgelopen en kwam op hoog grasland waar ook een dijk was. Plotseling zag ik iets vreemds. Ik zag twee witte bollen boven op de dijk tussen het hoge gras op en neer gaan. Wat kon dat zijn, dacht ik.

Nieuwsgierig als ik was liep ik met mijn kleine voetjes er voorzichtig naar toe. Onverwachts hoorde ik gegiechel. Opeens zag ik tot mijn opperste verbazing een blote kont. Ik schrok hevig en rende hard weg naar de kermis. Daar zag ik mijn vader en moeder weer. Mijn moeder was woest, want ik had bij haar moeten blijven. Ik vertelde haar, dat ik in het hoge gras bij de dijk een blote kont op en neer zag gaan en ook, dat ik iemand hoorde giechelen. Mijn moeder keek mij geschrokken aan en schudde ze mij kwaad door elkaar en zei:
''Je had bij ons moeten blijven, kreng dat je bent.''

Toch bleef ik zeggen, dat ik een blote kont had gezien. Vader keek glimlachend naar mij, die was niet streng.
Moeder weer:
''Dat bestaat niet, dat moet een grote paddenstoel zijn geweest. Blote konten liggen hier niet op de grond, hoe kom je daar nou bij, vlegel.''
Ik bleef zeggen, dat het een kont was.

Toen kwam moeder op een vernuftig idee, en zei:
''Dat moeten kabouters zijn geweest, die onder de paddenstoel aan het zingen waren.''
Toen ik zestien was nam een meisje met prachtig blond haar en blauwe ogen mij mee naar het hoge gras en mocht ik kaboutertje spelen.

Schrijver: kees niesse, 10 maart 2014


Geplaatst in de categorie: ouders

5.0 met 3 stemmen 146Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 maart 2014
Terwijl de kabouters 'Sexual healing' van Marvin Gaye draaiden, ging onze seks-geobsedeerde Kesie van bil met een 16-jarige blondine, wat in feite een strafbaar feit was, maar Kesie is sindsdien een lid van de kaboutergemeenschap en het voorval is allang verjaard.
Naam:
Han Messie
Datum:
11 maart 2014
Email:
hmessielive.nl
Kees, je was toen een onschuldig, maar zeer opmerkzaam en scherpzinnig jochie.
Toch was het al vroeg, al op je zestiende jaar! Dat kaboutertje was wel heel wat wijzer geworden, met meer ervaring.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)