Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Glimlach uit een verre, vreemde wereld......

De eerste kerstkaart lag in de brievenbus en de envelop toonde een zwart, lopend schrift, maar dan in drukletters en deze bevatte een foto van het gezinnetje van mijn lesbische nicht en haar vriendin en van hun twee kinderen, glimlachend en door de fotograaf in een harmonieuze pose afgebeeld.
Men had mij weten te bereiken; men had geprobeerd een afstand te overbruggen die door de jaren van scheiding alleen maar groter was geworden.
Ik vroeg mij af hoe zij ooit zouden kunnen bevroeden welke paden mijn voeten in de tussentijd bewandeld hadden, welke hemelstreken mijn hart en ziel doorkruist hadden gedurende de jaren waarin ik hen niet gezien had.
Zij hadden een teken van leven afgegeven dat de voortschrijdende vervreemding niet kon stoppen; ik was in werelden geweest, ver buiten hun bereik, waarvan zij geen weet hadden, geen besef, geen kennis; werelden te midden van de andere miljarden universa waarin het mensenhart kan verkeren en nooit meer zou ik hen kunnen zeggen waar ik vertoefd had.
Tevens vroeg ik mij af of hun kaart tot schamel troostmiddel moest dienen na mijn jaren van rouw, waarin zij niet deelgenomen hadden, waarvoor zij geen belangstelling hadden.
Merkwaardig plotseling was hun foto tot mij gekomen; een bewijs dat zij nog bestonden na jaren van stilzwijgen en radiostilte.
Moest ik antwoorden met mijn portret waarin de lijnen van het verdriet gegraveerd staan?
Ik besloot geen kaart terug te zenden.....

Schrijver: I. Broeckx, 13 mei 2014


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.286Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)