Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een makkelijke prooi voor godsdienstwaanzinnigen

Bij Knevel & Van den Brink zat de actrice/verslaggeefster Lieke van Lexmond, die aandacht vroeg voor de 27-jarige Meriam Yehya Ibrahim. Deze Meriam zit in een gevangenis in Soedan, samen met haar anderhalf jarige zoontje Martin en haar pasgeboren baby Maya.
De rechter heeft haar veroordeeld tot honderd zweepslagen en daarna de doodstraf door ophanging. Ze zit vastgeketend aan de vloer, net als Martin. Ze krijgt slecht te eten en de gevangenis is overbevolkt, waardoor ziekten zich extra snel verspreiden. Wat heeft zij misdaan, dat zij op deze gruwelijke manier wordt gestraft?

Meriam had een christelijke moeder en een moslim-vader, die er op haar zesde vandoor ging. Ze is christelijk opgevoed en ze trouwde met de christelijke Amerikaan Daniel, die haar en hun kinderen nauwelijks mag bezoeken. Ze is bekeerd tot het christendom en dat mag niet volgens vele, wrede, genadeloze moslims in Soedan, terwijl de grondwet er overigens anders over denkt, maar daar hebben zij blijkbaar geen boodschap aan.

De ouderwetse Sharia eist deze uiterst strenge maatregelingen voor haar en zij volgen nu eenmaal die barbaarse wetten uit het jaar nul. Het hoort nu eenmaal bij de massahysterie, die zij elkander aanpraten en waar zij elkaar op afrekenen. Meriam heeft niet alleen de islam verloochend, maar ze is ook nog eens een overtuigd christen geworden, wat geldt als een dubbele misdaad, volgens hun vrome besef, dat zij wel naar de wetten van Allah leven, maar hun Allah is niet de liefdevolle, ontfermende Allah uit de Koran, maar op zich al een misdadige verbastering.

Amnesty International heeft terecht een acute petitie opgesteld, die de vrijlating van Meriam vraagt en claimt. Meriam sterft nog liever, dan dat ze haar christelijke geloof afzweert. Ze is bijzonder moedig als moeder van twee zeer jonge kinderen. De lafheid van de rechters en de cipiers steken daar enorm bij af. Hun harten moeten wel gitzwart zijn met zulke sadistische beulspraktijken, die zij een jonge moeder en haar kleine, weerloze kinderen aandoen.

Ik ben diep geschokt over deze zogenaamde moslims, die natuurlijk geen moslims zijn, maar bovenal psychopaten, met lafhartige onderdrukkingssystemen. Die blijkbaar zonder gewetensbezwaren drie liefdevolle mensen durven te martelen in een onwaardige omgeving en ook nog bereid zijn om Meriam op te hangen, als iemand in dat geesteszieke raderwerk daar een sein voor geeft.

Het is nog erger, want als zij zou vrijkomen, dan krijgt ze te maken met nog meer gestoorde moslims, die haar willen vermoorden. Het is dan ook zo, dat een groot deel van de Soedanese bevolking zelfs wil, dat zij wordt opgehangen. Dat doet me denken aan de heksenvervolgingen. Wanneer een heks verbrand werd, stond er ook altijd een meute sensatiegerichte debielen omheen. Bij gebrek aan verstand, dat zeker, en wellicht vertier.

In Soedan zijn christenen vogelvrij verklaard en loslopend wild, waarop gejaagd mag worden. Juist de extreme uitwassen van zogenaamd vredelievende geloofsleren laten het ware gezicht zien. Incluis de kruistochten, de heksenvervolgingen en de massamoorden op de Zuid-Franse Katharen.

De leegloop van de kerken is niet zonder reden. Dogma's en uit de tijd geraakte opvattingen stroken niet meer met de moderne mens, die in sneltreinvaart verlicht is en geen nalevingswetten meer nodig heeft. De New Age stromingen hebben daar ruimschoots aan bijgedragen. God is niet langer veraf en angstaanjagend veroordelend, maar is juist zeer nabij, vergevingsgezind en liefde uitstralend.

Helaas zijn er wat oude bokken, die daar strompelend met hun venijnige horens tegenin gaan. Meriam dreigt het slachtoffer van prehistorische kannibalen te worden, die haar willen opofferen om hún Allah mild te stemmen. Deze kromme redenering komt voort uit één van de meest primitieve groeven in het collectieve, menselijke brein. Jung zou het een archetype noemen. Het is uiterst triest, dat er nog steeds mensen zijn, die daar slaafs en blindelings gestalte aan geven. Wilde paarden met oogkleppen. In wezen ernstig psychiatrisch gestoorden en juist dat maakt het lot van Meriam nog beklemmender.

Deze lieve, jonge vrouw heeft helemaal niets verkeerd gedaan, noppes, nada, rien. Ze is in de val gelopen, de val van extreme moslim-malloten, die Soedan overheersen/terroriseren. Zodra ze vrij komt, moet ze meteen met haar manlief en geliefde kinderen naar Amerika gaan, waar haar man is opgegroeid, of naar Engeland, of naar Nederland. De druk op de Soedanese regering neemt gelukkig toe en hopelijk snappen ze, dat een aangekondigde executie van Meriam hun imago vreselijk schaadt en een eventuele uitvoering daarvan hun imago mee verhangt.

Het is ons bloedserieus, wij pikken het niet, dat zij zonder reden een liefhebbende vrouw willen vermoorden, dat zij met geloofsgestoorde drogredenen twee lieve, jonge kinderen voorgoed ernstig traumatisch willen verwonden, door hun dierbare moeder voor altijd van hen af te nemen. Denk je het verdriet van die weerloze kinderen eens in! En dan het verdriet van Daniel, die al maandenlang om zijn dierbaren in angst leeft en er alles voor over heeft om met zijn gezin zo snel mogelijk te emigreren.

Misschien is een landelijke actie op de televisie nuttig, zodat we Meriam kunnen vrijkopen. Voor schurken als deze, waarvoor een mensenleven niets waard is, kan geld misschien nog een voor ons positieve gedachtesprong betekenen...

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 mei 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 5 stemmen 133Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 juni 2014
Meriam is godzijdank op 26 juni 2014 vrijgelaten en ze is met haar man en kinderen naar Amerika gegaan, waar ze vooreerst kan bijkomen van haar onterechte ontberingen en vernederingen! Ik wens haar en haar gezin alle voorspoed toe, die zij verdienen, na zoveel krankzinnige molestatie!...
Naam:
Hendrik
Datum:
30 mei 2014
Goed stuk, hoewel ik het niet in alle opzichten met je eens ben. Het lijkt me wat te simpel om allerlei uitwassen puur en alleen toe te schrijven aan geloofsleren. Atheïstische systemen zijn vaak nog gruwelijker. Daarvan zijn voorbeelden te over.

Hoewel christen- en jodenvervolgingen in moslimculturen vroeger niet ongewoon waren, lijkt het er tegenwoordig steeds meer op dat er een wereldwijde vervolging gaande is van christenen in landen waar ze een minderheid vormen. Zo dreigen ze in het Midden-Oosten compleet te verdwijnen.

Ondertussen besteden westerse media naar verhouding weinig aandacht aan deze gruwelijke heksenjacht op christenen. Geen wonder als je bedenkt dat christofobie een algemene trend is geworden in het bekrompen westerse wereldje. Men kijkt liever de andere kant op.

Op deze site kun je een petitie ondertekenen waarin er bij de Soedanese autoriteiten op wordt aangedrongen om Meriam onmiddellijk vrij te laten: www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/ter-dood-veroordeelde-sudanese-vrouw-bevallen-dochter
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 mei 2014
Zeker, UTD, Geert heeft voor een (misschien wel groot) deel absoluut gelijk! God is Liefde, wat daar van afwijkt, is goddeloos! Nee, Petra, die humane tijd ligt niet te ver weg van Meriam en haar gezin, we moeten de valse dwaalleraren en hypocriete beulen slechts effectief bevechten! Onze positieve geesteskrachten bundelen en inzetten tegen al die demonische vernietigingskrachten! Wie Meriam vermoordt, vermoordt mij! Mijn ziel zal niet rusten, totdat ik de moordenaar heb gevonden en zal overstelpen met berouw veroorzakende liefdeskrachten!...
Ik wil die dwaze moordenaar(s) voordien beïnvloeden, want ik hou zielsveel van Meriam, ook al heb ik haar nooit ontmoet, mijn intuïtie zegt me dat ze uit het juiste, christelijke hout is gesneden!... We kunnen een moderne Maria Magdalena toch niet zomaar door de criminele anti-spirituelen laten vermorzelen?...
Naam:
uw toegenegen dorpsidioot
Datum:
29 mei 2014
Heeft Geert dan toch een beetje gelijk ?
Naam:
Petra Hermans
Datum:
29 mei 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Er komt een tijd, waarin wij mensen op een humane wijze met elkaar weten om te gaan.
Voor Meriam, Martin en Maya zal deze tijd te ver wegliggen.
Ik kan alleen maar mijn onderdeel in het geheel
doen laten gelden.
Maar met meer overtuiging nadat ik dit stuk
gelezen heb.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)