Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kanker

Onder mijn linkeroog zaten altijd twee bultjes. Nooit geen last mee gehad. Een paar maanden geleden gingen ze jeuken. De huisarts zei, dat zijn onschuldige kankerbultjes. Vond ik een vreemde uitspraak van hem. Hij bevroor ze wel, maar de klachten kwamen terug.
Inmiddels was mijn huisarts, die al boven de 65 was, met pensioen gegaan. Er kwam een jonge vrouwelijke huisarts. Bij haar heb ik die bultjes laten zien. Daar moet naar gekeken worden door een dermatoloog, zei ze. Ze gaf mij een brief mee en ik maakte een afspraak met dermatologie in het ziekenhuis.

Die bekeek ze met een blauwachtig licht en vertrouwde het niet. Hij stuurde mij door naar de plastisch chirurg. Omdat ik patiënt ben bij de trombosedienst moest ik vijf dagen stoppen met innemen van tabletten, totdat het bloed niet zo dun meer is. Daarna werd ik geopereerd. Ik kreeg in mijn wang een verdovingsprik, die wel pijn deed. De rest van de operatie voelde ik geen pijn meer, maar rook ik wel een brandlucht.

Toen de ovale wond dichtgenaaid was en beplakt met speciale pleisters kon ik gaan. Het weefsel dat verwijderd was werd in een potje gedaan en opgestuurd naar het laboratorium. Veertien dagen later moest ik weer bij de chirurg komen. Ik heb geen prettige mededeling voor je, het is kwaadaardig. Ik moet je weer opereren, zei hij. Ik schrok natuurlijk. Weer moest ik stoppen met de trombose tabletten. De tweede operatie was pijnlijker. De chirurg heeft nog dieper weefsel weggehaald en opgestuurd.

Gelukkig was de kanker verwijderd, maar de wond op mijn linkerwang is nu zes centimeter en vertoont zwellingen van vocht. Dat vocht zou vanzelf verdwijnen, via de wond zelf of via het lichaam. Een groot litteken zou blijven, maar dat vind ik niet erg, nu ik 82 ben.

Schrijver: kees niesse, 12 juni 2014


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.8 met 6 stemmen 294Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
13 juni 2014
Kees heel naar voor je, ik wens je sterkte in de komende tijd, en je opmerking, "ik vind dat niet erg nu ik 82 ben" is goed te begrijpen. Dat is het voordeel van ouder zijn.
Je schrijft alles is weg, dat is een goed teken.
En op jouw leeftijd hoef je ook niet zo gauw te
vrezen voor nieuwe uitbraak.
Het zal vallen onder een van de 2 lichtere vormen van huidkanker.
(de derde vorm is een ander verhaal.)
Ik wens je nog heel veel schrijfplezier, want dat heb je zeker.
Succes er mee.

Ps. en dat litteken komt goed moet even zijn tijd hebben!
Naam:
uw toegenegen dorpsidioot
Datum:
13 juni 2014
Sterkte en carpe diem
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 juni 2014
Beste Kees, ik neem aan dat alle kwaadaardige kanker nu is weggehaald en ik wens je een rustig bijkomen van de pijnlijke shock toe. Ik vermoedde al, dat er iets met je gebeurd was, want je was zo abrupt en langdurig van de site verdwenen. Ik ben blij dat je weer klaar bent om te schrijven!...
Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 juni 2014
Email:
moi636yahoo.com
Daar schrik ik van, vooral omdat het zo onopgesmukt verwoord is. Nu weet ik niet of beterschap wensen wel kan, maar ik doe het toch.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)