Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vladimir Poetin zit in het nauw

Als een doortrapte goochelaar tovert hij zalvende woorden uit zijn onderdrukkende duim. Hij beweert dat geen enkel land politiek gewin uit de vliegtuigramp mag ontlenen, terwijl hij dat juist doet door Europa en Amerika te beschuldigen van ophitserij jegens hem, terwijl we nu als landen eensgezind moeten zijn. Op de Russische televisie gaan ze zelfs zover, dat Amerika en Nederland achter de aanslag zouden zitten. Knettergekke kronkels, die als geloofwaardig worden uitgezonden. De meest bizarre leugens om Poetin maar de hand boven het hoofd te houden. Krankzinnige loyaliteit jegens een machtswellustige, psychopatische, paranoïde-schizofrene, sadistische vaderfiguur. Juist een groot machthebber moet de eerste zijn om zijn fouten toe te geven en niet doen alsof hij helemaal niets met die fatale raket te maken heeft. Wie met vuur speelt, moet de nare gevolgen ook erkennen en op zich durven nemen. Zijn psychologische strategie is ongeloofwaardig, hypocriet en gewetenloos. Een net pak, een schoon gewassen gelaat en mooie woorden misleiden ons niet. De zogenaamd imponerende, Russische legermacht ook niet. Eerlijkheid en gerechtigheid imponeren, niet de perfect getrainde huichelarij, die ons vanwege zijn egoïstische motieven om de tuin denkt te leiden.

Die pro-Russische seperatisten zijn al net zo huichelachtig en wolven in schaapskleren. Nu mogen we ineens met gewapende beschermers het rampgebied gaan onderzoeken, nu de trein met de omgekomen mensen in beweging is gezet. Ze moeten hun imago in onschuld wassen, net als schaakmeester Poetin, hun grote, slechte voorbeeld. Ze weten wel dat het kameraden van hun waren, die dat grote vliegtuig naar beneden haalden, er zijn er zelfs die exact weten wie die raket des doods afvuurden, maar kameraden verraad je niet en in oorlogstijd zijn vergissingen snel gemaakt. Zand erover, we dienen een hoger doel, denken ze stoïcijns. Jammer voor die onschuldige buitenlanders, maar shit happens. Alsof wij het makkelijk hebben. We hebben de slachtoffers netjes bijeen verzameld en die rijden nu richting Oekraïne, waarna ze zo snel mogelijk naar Nederland worden gevlogen voor identificatie. Kijk toch eens hoe genereus wij zijn, terwijl we als leeuwen voor ons eigen hachje moeten vechten.

De telefoonrekening van premier Rutte is flink gestegen. Op staatskosten, dus kunnen we extra belastingen verwachten. Mark markeert zijn rechten en handelswijzen inzake deze nationale ramp. Hij belt zich suf met o.a. Poetin, Obama, Cameron, Merkel en Olande. Frans Timmermans is net een alsmaar wegwippende krekel, want die zit nu alweer in Amerika om de Verenigde Naties te polsen. Of er nog wat met die zwarte dozen is te achterhalen, valt te bezien, want die seperatisten waren wel erg laat met de overgave. De eerste prioriteit is, dat de overblijfselen van de Nederlandse slachtoffers terug komen, stelt Rutte terecht. Zelf had ik er direct na de terreuraanslag een eenheid commando's op af gestuurd, maar misschien ben ik daarvoor te impulsief. Engeland en Australië deelden die mening echter wel.

Nadat de ontzielde lichaamsrestanten in ons land zijn teruggekeerd, zal er wellicht worden nagedacht over hardere maatregelingen tegen de al dan niet opzettelijke moordenaars. Maar ik vrees, dat we dan veel te laat zijn om de ware daders nog te kunnen opsporen en berechten. Die zijn nu allang in hun ontraceerbare ratteholen ondergedoken. De eindverantwoordelijke blijft over en dat is onmiskenbaar onze onbetrouwbare vriend Poetin, die met zijn vrome nepwoorden de sancties van vele landen probeert af te wenden. Hij beheerst het politieke spel zo goed, dat we bijna geneigd zijn om hem op zijn trouwe lobbesogen te vertrouwen. Het is maar een faceliftlaagje, zijn ware aard is te gruwelijk om te aanschouwen. Hij heeft De Krim inmiddels ingepikt en het liefst hapt hij nog een grote hap uit Oekraïne, maar door dit kwaadaardige incident is zelfs een geslepen monster zoals hij in staat om te dimmen.

Omdat Poetin zeer gehecht is aan zijn imago, laat hij die pro-Russische strijders in Oost-Oekraïne botweg stikken en verraadt hij hen, zoals Petrus Christus Jezus verried, alleen is deze Christus eerder Lucifer. Eerst dacht hij nog profijt van deze verdoolde rebellen te kunnen hebben en schonk hij hen volop wapens en ook een luchtafweersysteem, maar door hun in wodka-dronkenschap afgevuurde, vuile raket zijn ze uit de gratie bij hem. Ze hebben zijn slinkse manier van landjepik volkomen verprutst en daarom moeten ze zichzelf maar zien te redden. Met zulke misdadige stommerikken wil hij niets te maken hebben. Heel de wereld valt nu over hem heen en hij wordt als eindverantwoordelijke gezien, wat ook zo is, maar hij zal er alles aan doen om dat te weerspreken en te verdoezelen. Trouwens, wie durft zijn machtige land nou een haar te krenken, ze zullen wel uitkijken! Nee, hij mag dan uiterlijk gezien in het nauw zitten, in wezen hoeft hij niets te vrezen en waait deze wereldramp ook wel weer over.

Toch maar mijn dochter in Voorschoten weer eens bellen, inplaats van die magere jojo-haring met zijn belerende toon, of ze al Nederlandse, militaire troepenverplaatsingen heeft gesignaleerd!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 juli 2014


Geplaatst in de categorie: rampen

2.5 met 2 stemmen 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)