Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zwart Afrika in Tilburg.....

Niemand is vandaag de dag nog verrast of verbaasd rechtstreeks geconfronteerd te worden met de binnenlanden van Ethiopië, Somalië, Kenia of Nigeria in personen van zijn allochtone medemensen. Hun dicht ingeplante wimpers overschaduwen en overwelven hun zwarte of mokkabruine ogen als een zonnescherm op een zomerse dag en hun brede lippen onthullen het streng geordende regiment van hun parelwitte tanden. Hun hoofden worden gesierd door wollig, warrig kroeshaar, doorweven met kleurrijke kralen of door het lange, ravenzwarte haar van de staarten die, ineengestrengeld, tot hun middel reiken.

Mijn stadgenoten beschermen het nest van hun autochtone gemeenschap en gewoonten, als vogelouders die de roofzuchtige adelaar vrezen, maar er is geen reden voor angst.

Ik zou hen willen zeggen: "Hetzelfde bloed vloeit de zwarten door de aderen als het onze, ook zij kennen de bergtoppen van het geluk en de ravijnen van de wanhoop, zij zijn, zoals alle mensen, geen engelen en geen beesten, maar bevinden zich in het "schemergebied" tussen deze uitersten."

Het gaat niet aan hen met determinerende blik, hardvochtig oordeel en vernietigend wantrouwen uit te sluiten van de wereld waarvan wij allen kinderen zijn, buiten te sluiten van onze gedeelde medemenselijkheid......

Schrijver: I. Broeckx, 9 september 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.0 met 3 stemmen 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)