Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"We zijn maar één dood verschuldigd"/Heldenmoed in een achterafstraat

De afstand tussen de Nassaustraat en de Anselmusstraat is voor een voetganger gemakkelijk te overbruggen.....
Ik loop over het pad dat tussen de plantsoenen in mijn straat slingert en verder, langs het hoge metalen hek rond het fraaie klooster aan de Reitse Hoevenstraat.

Ik tref mijn vriend, de fotograaf, die gedurende tien jaar trouw aan mijn zijde heeft gestaan tijdens mijn Liefdewerk Oud Papier voor een lokale Wijkkrant, aan in zijn "Oostenrijkse" kamer met de door een kunstenaarshand bont met bloemmotieven beschilderde hoge Oostenrijkse kast en het Apollobeeld dat de herenliefde symboliseert die hij praktiseert.
Het bittere noodlot heeft bepaald dat hij afscheid zal moeten nemen van het zomerse licht dat liefkozend de aarde beroert, van de kwetterende vogels die elkaar opgewekt en optimistisch naroepen in de bomen, van de bomen zelf, ieder voor zich karakter tonend en zich enthousiast verheffend naar het licht, naar de hemel..

"Zijn" Wenen waar zijn jeugdvriend op hem wacht, aan hem denkt en naar hem uitziet, zal mijn vriend nooit meer weerzien...
Als de moeilijkheden en kwetsuren zich opstapelen in mijn leven als een ongewenste, verderfelijke Toren van Babel en als ik de wrede en gemene zetten die het leven mij geleverd heeft, memoreer, spiegel ik mij aan het rustige, serene heldendom van mijn vriend, de fotograaf....

Schrijver: I. Broeckx, 1 juli 2015


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.0 met 2 stemmen 55Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)