Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een mislukte sollicitatie (vervolg)

Bisschop Van der Ven is lang vergeten: zijn leven en prestaties zijn in het duister gehuld, maar de goedgunstige Tilburgse Gemeente vernoemde niettemin een straat naar hem, als laatste eerbewijs.

Hier bel ik aan op nummer vijfenvijftig.

De Tilburgse aanleunwoning kent een welhaast traditionele en "conventionele" indeling; in de ene helft van de kamer bevindt zich het doorgaans skaileren, donkerbruine bankstel; in de andere helft staat de keukentafel met enkele stoelen eromheen. In de onderhavige woning sierde bovendien het huwelijksportret stammend uit meer voorspoedige tijden, de wand en niemand minder dan de favoriete kleindochter van oma was afgebeeld op de foto op de eikenhouten kast, omvat door een zilveren fotolijstje; een frisse jongedame, nog ongeschonden door het leed, dat mensheid en wereld overspoelt.

Bij het tweejarige onderzoek, waarbij de geliefde lichaamsdelen pijnlijk geplet en vastgeklemd waren tussen de harde, koude platen van een sadistische "medische machine" was geconstateerd dat een brutale indringer, een ongewenste gast van onbekende herkomst, zich had genesteld en geïnstalleerd in het weefsel van de zachte welvingen, van de vrouwelijke lobben van haar lichaam en een daarvan was haar vervolgens ontnomen door brute chirurgenmessen. Nu was het lichaam monsterlijk vervormd: de geprononceerde buik zat haar in de weg; de opgezwollen arm weigerde dienst.

Mevrouw zou weleens graag naar een Tuincentrum willen omdat de pracht van de Natuur een zekere troost betekende voor haar.

Dat ik Algemeen Beschaafd Nederlands spreek en nooit getrouwd ben geweest en niet samenwoon met mijn beste vriend betekenen meteen al een gigantisch brevet van onvermogen dan wel van vermogen, maar toch een forse diskwalificatie, want zoiets is wel heel excentriek en gaat er niet in bij de Goegemeente.

Nadat ik mezelf met deze mededelingen dus "verdacht" had gemaakt, leek er niet veel kans nog te worden aangenomen als vrijwillige begeleidster van mevrouw. En inderdaad belde mevrouw kort na ons gesprek: zij had een oude buurvrouw ontmoet, die wel met haar mee wilde gaan....

Schrijver: I. Broeckx, 2 juli 2015


Geplaatst in de categorie: afscheid

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)