Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Trouwe gevederde vrienden

Al vaak was ik de mooie duiventil aan de Clarastraat op mijn weg naar het Bernardusplein gepasseerd en had ik vol bewondering gekeken naar de fraaie, bont gedessineerde vogels die zo gracieus en elegant af en aan vlogen en op een schitterende, nog zomers aandoende dag. Tegen begin oktober van dit jaar sprak ik de eigenaar en trotse bezitter hiervan aan, die vrolijk en opgewekt aan kwam stappen in de straat met een bonte pet op het hoofd.
Op zijn 78ste kan hij terugzien op een carrière in de duivensport van 68 jaar. De wonderlijke dieren vliegen uit en dankzij hun door niemand begrepen feilloze instinct halen zij het zelfs tot Orléans en keren terug naar de Clarastraat.
Tilburg kende eens 1500 "duivenmelkers"; nu zijn het er nog 100 die geregeld samenkomen in het Clublokaal aan de Diederikdreef.
De kobaltblauwe bordjes die de wand sieren in meneers woonkamer getuigen van de vele eerste prijzen die hij behaalde met zijn geliefde dieren.....

Schrijver: I.Broeckx, 19 september 2015


Geplaatst in de categorie: dieren

3.0 met 4 stemmen 100Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 september 2015
De liefde voor dieren lijkt vandaag de dag wel voor velen hoogst bizar en onsmakelijk. Bij mijn flatwoning bivakkeren al enkele maanden twee spierwitte eenden met lange nekken, die ik ook massaal in circus Renz heb gezien. Zij wekken blijdschap bij mij op en ik noem hen Oliver & Hardy. Ze weten dat ik hen liefheb, want ze komen vaak onbevreesd dichtbij. De mensen denken dat ik gek ben, omdat ik openlijk met hen praat, maar zij weten niet wat zij missen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
19 september 2015
Een heerlijke ongecompliceerde kreet. Heel wat anders voor de verandering...maar ik beken eerlijk dat soms de duiven me teveel worden, heb ik het NIET over die lieve " boodschap duiven" dat snap je

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)