Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een maf poppetje voor ma

Ze vroeg me indertijd, als je op de rommelmarkt van die plastic poppetjes ziet, wil je ze dan meenemen en zo kom ik door een kreet van Ineke ineens op het poppetje. Een dierbaar stukje wat in mijn huis staat. Ik bracht inderdaad diverse poppetjes voor haar mee die ze ook gebruikte, later zag ik pas waarom en waarvoor.

Ze was een verwoed kantkloster, maakte de prachtigste dingen, kleedjes, spulletjes voor aan de muur enzovoorts enzovoort en natuurlijk hebben wij, als haar kinderen het e.e.a in huis.

Wanneer beide ouders, zij als laatste overlijdt, moet het huis worden opgeruimd en bij het " vuil " staat het poppetje, een klein niemendalletje waarvan zij, zittend op een stoeltje een klein kantkloskussen op schoot met echte klosjes minimale natuurlijk en wat garen erbij zelfs een stukje geklost heeft.

Het geheel, niet groter dan tien- twaalf centimeter staat bij het vuil om weggedaan te worden en DAT druist tegen mijn gevoel in, ook tegen het feit dat er aan gewerkt is door die liefdevolle handen, toen ze nog WEL wist wat ze deed, wat ze was en WIE ze was.

Moeder, schoonmoeder echtgenote, kantkloster, ze kon haken en breien als de beste, was coupeuse, maar bovenal ze was de maakster van dat popje, wat bij het vuil stond, wat ik gered heb van de vuilstort, want het staat hier en zo hoort het.

Een beetje van haar bij ons. Want ze was meer dan....en dat zie je aan het poppetje.

Schrijver: An Terlouw, 29 september 2015


Geplaatst in de categorie: familie

3.0 met 1 stemmen 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)