Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een wonderbaarlijke klankschaal?

Als toegift en extraatje na de massage plaatste de therapeut nog even de klankschaal op het middenrif van de cliënte die willoos en kwetsbaar lag uitgestrekt op de massagetafel. Wie weet immers welke tot nu toe verborgen gebleven, interessante en mysterieuze (jeugd-)sentimenten en gevoelens op zouden wellen uit het diepste innerlijk van de gedupeerde en hoe deze indirect zouden kunnen gaan dienen voor verdergaande analyse ofwel de razendsnelle vermenigvuldiging van het banksaldo van haar "spiritueel leider".

Even tikte laatstgenoemde het voorwerp aan. Een holle maar welluidende klank. Cliënte bleef in weerwil van het te verwachten gigantische effect roerloos en bewegingloos, verstijfd als een mummie, alsof zelfs de Rigor Mortis, zij het geheel voortijdig en ten onrechte, reeds bezit had genomen van haar lichaam.

Dit was nog nooit vertoond: andere cliënten begonnen te sidderen en te beven onder de werking van het magische instrument, sloegen wartaal uit, gilden, schreeuwden, beleefden orgasmen en epileptische aanvallen, wilden de therapeut omhelzen dan wel vermoorden en hiermee doe ik slechts een kleine greep uit het voorheen vertoonde repertoire van de vele cliënten die de massagetafel gepasseerd waren.

Welke ultieme en diepzinnige conclusie diende nu te ontspruiten aan het hooggeleerde brein van de psychiater, geschoold door zovele doctorale en postdoctorale cursussen, trainingen, workshops, symposia en congressen?

"Uw innerlijk kind is onherroepelijk en onherstelbaar beschadigd, gehavend en geschonden, sprak de dokter. "Het komt nooit meer goed met u".

Schrijver: I.Broeckx, 8 nov. 2015


Geplaatst in de categorie: psychologie

4,7 met 3 stemmen 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)