Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het tijdperk van "Aap, Noot, Mies"

De ferme handdruk van mejuffrouw H. op de eerste schooldag luidde het (welbekende) tijdperk van "Aap, Noot, Mies" in. Op die dag stond ik met mijn rug tegen de houten, gelaagde muur van het schoolgebouw in de W.-laan, waartegen de planken waren aangebracht als de schubben van een vis en sloef ik vanaf een afstand het wilde, woelige spel van de klasgenootjes gade, zonder er zelf aan deel te nemen en de daaropvolgende zes jaar zou ik tijdens het speelkwartier mijn positie niet veranderen....

Toen al scheen het onuitgesproken parool, het Leitmotiv van de anderen ten opzichte van mij te zijn: "Jij hoort niet bij ons" en mijn intuïtieve vermoedens daaromtrent zouden grotere vormen aannemen in de volgende jaren, zoals een aanvankelijk zwak signaal versterkt wordt door een microfoon of luidspreker of zoals een microbe wordt uitvergroot door een vergrootglas of microscoop, tot, tenslotte, aan het desastreuze einde van mijn schooltijd mijn Leitmotiv werd: "Als je door een uiting als liefhebbend mens jezelf niet tot een geliefd mens maakt, is je liefde onmacht, een ongeluk".

(Het slotakkoord van mijn schooltijd vormde een kolossaal sneeuwballengevecht met mij als enig doelwit waarbij allen zich tegen mij keerden en de tot dan toe sluimerende haatgevoelens nu onverhuld aan het daglicht traden waardoor hierover geen misverstand meer kon bestaan....)

Schrijver: I.Broeckx, 15 november 2015


Geplaatst in de categorie: discriminatie

3.0 met 2 stemmen 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)