Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In de schaduwen van geluk.......

In Berkel-Enschot liggen, ingebed te midden van het weelderige groen van de eerste, om onbekende redenen fors vervroegde zomerdag, de luxueuze villa's met carport en al even luxueuze auto voor de deur.
Individuele levens en lotgevallen ontrollen zich schijnbaar onafwendbaar binnen de solide muren van ieder individueel bastion, binnen ieder uniek brandpunt van leven, van leed, van vreugde.
In een klein huisje, dichtbij de snelweg is een verschrikking tot leven gekomen, de nachtmerrie van ziekte en verval ontrolt haar doemscenario, onstuitbaar als een horrorfilm, als een onhoudbare lawine die haar vernietigend spoor trekt over een berghelling en onvermijdelijk neerstort in een diepgelegen dal.
Het wachten is op de uitslag van het kankeronderzoek.
De multiple sclerose veranderde het leven van mijn vriendin al in een onafzienbare kwelling, veranderde haar dagen al in woestijnen van pijn en eenzaamheid, veranderde haar innerlijk al in een draaikolk van neerslachtigheid en angst. Nu is het wachten tot wellicht een ulitieme diagnose de genadeslag toebrengt aan de fragiele restanten van een eens geleefd leven, aan de futiele overblijfselen van een eens ervaren geluk, aan de schaduwen die overgebleven zijn van het zonlicht en het vuur die eens ook haar leven in lichterlaaien zetten.....

Schrijver: I.Broeckx, 18 november 2015


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.5 met 2 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)