Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oorlogsverklaring na twintig jaar......

Plotseling stonden we oog in oog te midden van een menigte. Even ontmoetten onze gezichten elkaar, daarna wendden we ons af.
Ik droeg nog het jack dat ze me gegeven had en dat ik ter herinnering aan haar zou bewaren: het "bomberjack" met de bontkraag en in mijn binnenste, in mijn hart en in de ladekasten van mijn geheugen draag ik twintig jaar herinnering aan haar, aan haar niet aflatende zorg voor mijn moeder, aan haar Goirlese dialect en aan haar ruzies met haar familie, die, als een ware vendetta, werden uitgevochten op het graf van haar zoon.
Ze was vriendin van onze familie en ik had niet gedacht dat er ooit een bres geslagen zou kunnen worden in het bolwerk van onze saamhorigheid, schijnbaar zo solide, zo betrouwbaar, schijnbaar bestemd voor de eeuwigheid.
De oorlog was verklaard: de oorlog die al aangekondigd was toen ze eerder de hoorn op de haak had gesmeten.....

Schrijver: I.Broeckx, 27 november 2015


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.0 met 1 stemmen 1.461Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
28 november 2015
Ja Ineke, zo kan het gaan. Soms is een simpel gebeuren een sein om strepen te trekken. Onoverkomelijke dingen die gebeuren en die we niet meer kunnen/ of willen rechtzetten. Triest eigenlijk maar soms kiest een mens voor zichzelf en eigenlijk zou elk individu juist voor zichzelf moeten kiezen! Mooi gedaan

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)