Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een kleurig kostuum voor alle Kruiken en Kruikinnen......

De "Veolia"-bus draaide de hoek om bij het Rosmolenplein en sloeg de troosteloze Hoefstraat in (ook hier wordt de onwillige passagier "getrakteerd" op de vele "ups and downs" in het wegdek die nog steeds niet zijn weggewerkt door ijverige stratenmakers).
In het vluchtige voorbijgaan ziet men aan de linkerkant van de straat een veelbelovende etalage met vele kleurige kostuums, maskers en accessoires.
Reden daar eens uit te stappen om het fijne van deze zaak te weten te komen. Binnen geeft een jongedame, genaamd Mascha me nadere uitleg.
Er zijn kostuums waarmee zelfs baby's op hun prille leeftijd al kunnen delen in de feestvreugde van de Brabantse traditie die de bevolking ieder jaar in een tijdelijke gekte stort. Voor hun broertjes, zusjes en ouders zijn er piratenkostuums die doen denken aan een 17e-eeuwse avonturenroman, prinsessenjurken, de outfits van indiaan, boef, politieagent en nog veel meer; ontelbare accessoires als pistooltjes, zwaarden, beenwarmers, pruiken, handschoenen, sieraden, hoeden, boa's, serpentine, confetti, schmink en make-up.
Sinds de folder van de zaak, "Party-service" genaamd de brievenbussen in Tilburg en omliggende gemeenten heeft bereikt, is het een stuk drukker in de winkel.
Het meest curieuze dat Mascha heeft meegemaakt, die toch wel, gezien de aard van de verkochte artikelen aan enige gekte gewend is, is het geval van een mevrouw die voor een paspop, die op het balkon van haar flat vrolijk de menigte "overzag" passende kledij zocht.
De zaak, waarvan de hoofdvestiging zich in Veghel bevindt, is neergestreken als een eendagsvlieg in Tilburg en "breekt haar tenten weer op" als het Grote Feest voorbij is.....

Schrijver: I.Broeckx, 5 februari 2016


Geplaatst in de categorie: feest

2.0 met 3 stemmen 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)