Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 3369):

Afscheid van een onechte vriendin....

Toen de herfstbladeren alweer ruimschoots de trottoirs bedekten, in de tweede herfst na mijn moeders overlijden, kwam ik haar weer tegen in de stad. Ik ontweek haar blikken en probeerde mijn gezicht een uitdrukking te geven van rouw of misnoegen over haar gedrag dat toch wel getuigde van harde onmenselijkheid en misplaatste wrok en rancune. Ik verbaasde me, nadat ze de hoorn op de haak had gegooid, hier niet meer over.

Zou zij zich ooit afgevraagd hebben hoe mijn tranen waren gevloeid in de tussentijd, zou zij zich nooit herinneren hoe ze gezegd had dat ze van me hield? Een futiliteit had kennelijk onze contacten verstoord.
Een woord kwam in mijn brein op, ik kon het niet meer binnenhouden, het ontsnapte aan mijn lippen, ik schreeude het over de straat in haar richting. Ik wilde dat het haar zou verwonden, zoals zij mij verwond had. Het woord was:

Schrijver: I.Broeckx, 27 apr. 2016
27 apr. 2016


Geplaatst in de categorie: afscheid

3,0 met 1 stemmen 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)