Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

DIENST DER INSECTEN

Die kleine vliegende diertjes komen ons in het warme jaargetijde tergen met hun druk gezoem, maken ons nijdig of jagen vrees aan.
Die muggen met hun slurfjes zuigen begerig bloed, geven als dank daarvoor jeukende bultjes. De angels van wespen en bijen zijn meestal vreedzaam ingetrokken. Maar het stekende gif waakt steeds in stilte.
Die geweldig mooie kleuren van de dagpauwoog, de koninginnenpage en de atalanta hebben de eer om het genietende menselijke oog te strelen.
De bijen verblijden zoveel mensen met hun smakelijke en gezonde honing, terwijl die ijverige werkster van die gemeenschap de bloemen kracht geven om zich voort te planten.
Al deze genoemde nietige wezentjes zijn met elkaar een geweldig rijk, dat geheimzinnig heerst, zich overal bevindt, hetzij bescheiden verzonken, hetzij met luide geldingsdrang. Dat rijk is kwetsbaar, maar komt er altijd weer bovenop. Ondanks de korte levensduur van zijn leden heeft het een zeer lange, oeroude geschiedenis en een grote toekomst voor zich.

Dit kleine, talrijke volk beeldt als het ware drie sterke woorden uit het bekende gebed "Onze Vader."
Het korte zinnetje - Uw Koninkrijk kome - zweeft steeds ongestoord voort, dringt wellicht ongemerkt en vrijmoedig door in de woelige, strevende mensheid. Soms klinken ze als een juichende toon over de wereld, die naar gerechtigheid dorst.

Schrijver: Han Messie, 21 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

3.5 met 2 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)