Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

knuffelen met een robot/"And you can speak your mind, but not on my time"

Eens per zes weken mocht hij naar haar toekomen. Dan mocht hij tegenover haar plaatsnemen in de kale, klinische kamer op een metalen stoel met uitzicht op een doodlopende straat, hetgeen hij heel toepasselijk vond; spiegelde zij hem niet voor dat ook zijn leven doodliep in een straat vol verbods- en waarschuwingsborden? Ze vertegenwoordigde voor hem alles wat hij als notoir loser nooit had kunnen bereiken; met haar lange, blonde haar, exclusieve kleding, slanke figuur en HBO-opleiding leek ze weggelopen van de cover van "Elle" of "Cosmopolitan"
Dan werd de la met etiketten weer opengetrokken; vrijwel alle diagnoses die in het hoofdstuk "Psychopathologie" van het leerboek van haar HBO-opleiding stonden vermeld, leken rechtstreeks van toepassing op zijn persoonlijkheid, zodat hij, beplakt met labels, als een afgeschreven, minderwaardig, onwaardig en waardeloos product weer naar buiten stapte.
Hij voelde dat hij als loser, als "have-not" moest opboksen tegen een menigte van gave, gezonde personen en dat hij het gevecht moest gaan verliezen.

In de supermarkt, die hij na het consult steevast bezocht, schalde weleens een metaalachtige, mechanische stem over de hoofden van het winkelend publiek en de zinsnede weerklonk: "And you can speak your mind, but not on my time". Er was geen enkele reden waarom hij zich er naar zijn mening van weerhouden moest hier een dubbele betekenis aan te hechten en een en ander rechtstreeks toe te passen op de voorbije therapeutische sessie.
Ze moest haar hippe garderobe voortaan maar van andermans diagnose betalen, vond hij.

Schrijver: I.Broeckx, 21 september 2016


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 2 stemmen 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)