Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"U is niets bespaard gebleven"

Het was een uitspraak aan haar adres van de radioloog van het Verbeeten Instituut, bij uitstek een oord van onheil en verdoemenis, door stadsbewoners gemeden als de pest: "U is niets bespaard gebleven". En zo was het ook.

Ze had veertien jaar geleden voor mij gekozen om samen te wandelen op de zondagmiddag. Er is in al die jaren geen woord van haar lippen gekomen maar in haar grenzeloze overspannenheid en mensonterend ongeluk strompelde ze naast me voort met stijf opeengeklemde kaken.
Niettemin wenste zij mij de bittere gal van haar gruwelijke ongeluk eveneens door de strot te duwen en de gehele lading van haar afschuwelijke lotsbestemming rustte in gelijke mate op mijn schouders, terwijl het vredige, placide en schitterende Brabantse landschap ons omringde in grenzeloze schoonheid en ultieme onwetendheid....

Schrijver: I.Broeckx, 27 september 2016


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 1 stemmen 70Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 september 2016
Je niet aflatende stroom Hartenkreten over met name je geliefde Tilburg en je vrienden/vriendinnen daar blijft me volop boeien. Je bent voor mij een laatste Mohikaan, die de wijsheid van de grijsaards weet over te brengen. Van mij mag je direct de scepter van 50+-icoon Henk Krol overnemen. Je vertoont namelijk veel en veel meer diepgang.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)