Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een heksenkring in het plantsoen in de Nassaustraat!

Het was herfst en het leek alsof de natuur haar ritme en de cadans van haar seizoenen met overtuiging en overgave volgde. Regendruppels tikten eerst een voor een tegen de ruiten, maar zij vulden gaandeweg het hele vlak van het venster.

In een cirkel zijn paddenstoelen opgerezen in het plantsoen in de Nassaustraat, wonderlijke rode vliegenzwammen en saamhorig, als zouden zij elkaar iets in kunnen fluisteren in de stille nacht, als zouden zij zich bewust zijn van en elkaar kunnen overtuigen van hun uitzonderlijkheid, van hun schoonheid, van hun status als wezens uit een andere wereld tijdens hun zo kortstondige verblijf te midden van ons, mensen, staan zij daar met vele in een mooie ronde cirkel.

Af en toe werp ik een blik over de grijze, stenen balustrade van mijn balkon, bekleed met crèmekleurige bakstenen en ja, daar staan ze nog steeds, al heeft een onverlaat, een vandaal de witte, slanke, kwetsbare steel van een van hen geknakt. Gebroken is zij en "onteerd"; de blanke onderkant van haar hoed met de groeven, waarin haar sporen, is zichtbaar.

Maar bij wijze van symbolisch en plaatsvervangend "eerherstel" ga ik haar afbeelding en haar naam opzoeken in een bibliotheekboek. Daar staat zij op de glanzende, kleurrijke bladzijden te midden van haar "kameraden" en soortgenoten, de boleten, de amanieten en de ridderzwammen.

Nu kan ik haar noemen bij haar fraaie Latijnse naam "Amanita Muscaria"......

Schrijver: I.Broeckx, 17 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 1 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)