Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In therapie?

Van de "Shiatsu-therapie" maakt men zich wellicht een onjuiste voorstelling.
De praktijk van de therapeute is gevestigd in een achterafstraat tussen witte en grijze, saaie huizen zonder enige uitstraling. Men bereikt deze door een wandeling langs plantsoenen met struiken met paarse en roze-rode bloesems.
In dit voorjaar werpt de overvloedige zon vlekken en schaduwen op de trottoirs.

Men wordt ontvangen in een enigszins kale, lege ruimte met in de hoek een plant met grote, groene, glanzende bladeren in een beschilderde bloempot en met vele kussens en matten, die ongetwijfeld therapeutische doeleinden dienen, zoals de eengezinswoning voor het overige grotendeels lijkt te zijn leeggeruimd, met hetzelfde oogmerk.

Men prevelt enkele zinnen om aan te duiden in wat voor situatie men verzeild is geraakt, men laat wat traantjes stromen en men wordt getroost met luttele woorden en met een kopje slappe oosterse thee, zoals de leer die de therapeute aanhangt kennelijk gebaseerd is op een oosters, esoterisch systeem, dat de cliënt aanvankelijk niet doorgrondt, maar waarvan zij toch de soliditeit stilzwijgend al enigszins aanvecht.

Te midden van de wirwar van systemen en scholen, van denkrichtingen en ideologieën vormt de "Shiatsu-therapie" een wellicht plausibele stellingname omtrent menselijk wel en wee.

Toch blijft de kritische cliënt twijfelen....

Schrijver: I.Broeckx, 26 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: welzijn

2.0 met 1 stemmen 33Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)