Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wandelen bij de "Auberge"

"Auberge du Bonheur" is een benaming die veel goeds schijnt te beloven. Zou het Geluk hier zijn domicilie gevonden hebben, waar het nergens in de wereld thuis schijnt te zijn?
Hoe dit ook zij, we vertrekken vanaf deze "herberg" om in het stervormig aangelegde park in de nabijheid te gaan wandelen.
"Nordic Walking" heet het en het schijnt gemakkelijk aan te leren te zijn; je moet de stokken een eindje achter je laten slepen en vervolgens ferm links en rechts naast je in de grond planten bij iedere stap. Ze hechten zich met hun scherpe punt in de zanderige grond; hechten zich opnieuw en laten weer los.
Telkens weer leiden de paden naar een centraal punt; een weide met feeërieke bouwsels eromheen met oranje pannendaken waarop sneeuwwitte duiven afwisselend neerstrijken en weer opvliegen.
Andere deelnemers aan de groep krijgen van de "cursusleidster" complimenten over hun soepele, sierlijke hantering van de "wandelstokken" en over hun elegante tred, maar ik vrees dat ik daarvoor al te harkerig voortstrompel langs het modderige pad. Het is de vraag hoe ik me ervan weet te overtuigen hoe leuk het "Nordic Walking" eigenlijk wel niet is, maar zeker is dat de attributen daarvoor lange tijd doelloos, nutteloos en ongebruikt in de gang van mijn woning zullen staan......

Schrijver: I.Broeckx, 29 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 1 stemmen 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)