Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ademtest voor longproblemen

Hij moet voor een long-test, meestal eens per jaar zo ook vandaag. Om 1 uur moest hij er zijn en correct als ie is, op tijd is hij dan ook. Hij wordt binnen geroepen en wordt aangesloten op een mondstukje dat naar de computer gaat (leve de nieuwe tijd), moet blazen....blazen.....nog eens blazen...loopt rood aan en de dame vraagt: ziet U sterretjes?

Ja, zegt hij met rood hoofd, ik zie het, zegt de dame, maar hoe kan zíj nou zien dat híj sterretjes ziet? Of ze is solidair mee gaan blazen, dat kan natuurlijk. Dan krijg je van die acties die jonge ouders hebben, wanneer een klein kind een hapje krijgt en de mond open moet, doet de ouder het voor....weet je wel?

Ik wel namelijk.
Dan wordt een vragenformulier ingevuld, maar de letters zijn zo klein (leesbril niet mee natuurlijk) dat de dame zelf het formulier invult. Rookt U? Jawel....U weet dat het slecht is meneer? Jazeker weet ik dat, maar weet je, ik stop er niet mee, ik weet dat het slecht is, dat het dodelijk is, maar dat neem ik op de koop toe.

U neemt puffen hè? Jazeker wel, neemt U er ook voldoende per dag, want dat mag en moet hoor...als U b.v.een kleinkind (hij had net gezegd dat er een kleinzoon te logeren was) op visite heeft en wilt stoeien, dan neemt U een puf?!

Wanneer hij met die boodschap thuiskomt, zeg ik: dat is makkelijk zeg, als die kleine een koprol wil maken bij je, zeg je dus: ff wachten want Opa moet ff puffen, voor je mag rollen....
Weet je wat er rolde, de tranen over mijn wangen, vanwege het bizarre voorstel, want hoe kun je nou van tevoren zeggen: ik ga nú stoeien en ervóór een puf nemen....

De klok is toch zaterdag teruggegaan, dat kun je toch niet blijven doen?
Onderzoek duurde een uurtje....uitslag over een paar weken...

Schrijver: An Terlouw, 31 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 1 stemmen 102Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
31 oktober 2016
Hé levendige An, je bent wel een ster in 'uit het leven gegrepen' bizarre (maar ware) verhalen, die de absurditeiten etaleren van de vervreemdende en vervreemde instanties waar wij als gewone mensen mee moeten zien om te gaan (alsof het normaal zou zijn -om hen niet voor hun ego te stoten-) en die doorgaan voor onze hoeders.
Ben wel nieuwsgierig naar wat 'pufjes' precies zijn; is dat zoiets als blazen op zo'n mergpijpje van de koddebeier? Is dat zo'n inhaler van astmatici? Is het zo'n moderne e-sigaret met menthol?
Dankzij jouw berichten houden wij contact met het abnormale normale leven. Complimenten!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)