Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Angst, kou en verveling in de Dongevallei

De Dongevallei is een verwilderd landschapspark dat zich uitstrekt tussen rijen moderne huizen van bruinrode baksteen, rond een kabbelende vaart, waarop een enkele zwaan sierlijk voortglijdt en met beukenbomen en wuivende wilgen.
Dit vormt de bestemming voor de excursie van de natuurvereniging en met de auto van een andere deelneemster zullen we koers zetten naar dit natuurgebied.
Als ik in haar sfeervolle woning arriveer, maak ik kennis met Dobber; een klein, nietig grijszwart hondje van een mij onbekend ras, met snorrenbaarden die ik mag strelen. Het grote achterraam van de kamer opent het uitzicht op een kleine, maar sfeervolle tuin met rustieke houten tuinmeubelen rond een tafel.
We vertrekken, en eenmaal aangekomen in de wijk Reeshof bij het startpunt van onze wandeling dringt de eerste kou van het seizoen door mijn dikke winterjas heen en deze bereikt mijn botten en plotseling voel ik de zweepslag van de angst; zij bezet mijn middenrif en brandt in mij en schroeit mij de keel dicht, verscheurt mij van binnen; angst om evenzoveel benoembare als onbenoembare zaken zoals daar zijn; de in mijn verbeelding ongetwijfeld spoedige door van mijn geliefde vriend en de fatale ziekte die vast en zeker niet lang meer op zich zal doen wachten en die haar weg zal vreten door de cellen, weefsels en organen van mijn lichaam als een worm door het hout.
En ik ben volkomen afgeleid van het overigens haast fluisterende gemompel van onze cursusleidster, die aan de hand van een boek ieder grasje en ieder bloemetje en plantje dat we op onze weg tegenkomen bij de juiste naam wenst te noemen, een bezigheid, die mij, afgezien van alles, niet interesseert.
Als we de terugreis aanvaarden, babbelen en keuvelen mijn reisgenoten, twee meer dan middelbare dames, die na hun pensionering pas werkelijk toe zijn aan de geneugten van het leven, opgewekt met elkaar en ik zit erbij op de achterbank als een getekende, met een rugzak van angst, pijn en verdriet......

Schrijver: I.Broeckx, 4 november 2016


Geplaatst in de categorie: emoties

3.0 met 1 stemmen 39Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)