Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Weemoed- Herfst- Depressie

De weerman kondigt aan: binnenkort nachtvorst, jazeker de Koning der Vorsten komt eraan. Dat wordt schrapen, koukleumen, koude handen en meer van die grappen. De weerman zegt het, maar ík voel het. In m'n handen, m'n voeten, m'n neus...maar: daar hebben ze oplossingen voor, dat weet natuurlijk iedereen.

Ik ook, thermosokken, of moet ik zeggen thermokniekousen, want zover komen ze..,wat een geweldige uitvinding, ideaal en dus absoluut niet aan te raden om te kopen. Want: ik heb me een partij kouwe poten, nee, ongekend. Niet warm te krijgen. Binnen nog kouder dan buiten en jawel de verwarming staat aan, maar dat maakt voor mijn handen en voeten dus niks uit.

Is een naam voor, fenomeen van Reijnaud, jawel, mijn handen en voeten mankeren iets wat op een autonaam lijkt. Moet kunnen natuurlijk maar in ons koeterwaalse taaltje is het gewoon, Winterhanden en Wintervoeten. Niet tof natuurlijk maar ach, zo is overal wel wat.

Van mij mag Koning Winter komen hoor, want ik heb geen last van de herfst, maar er zijn mensen die dat wel hebben en weet je, een depressie in de herfst, dat moet je niet willen hoor...
Dan maar kouwe pootjes.


Zie ook: https://www.thuisarts.nl/fenomeen-van-raynaud

Schrijver: An Terlouw, 6 november 2016


Geplaatst in de categorie: natuur

3.7 met 3 stemmen 64Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 november 2016
Ik heb ooit een wijze monnik gekend, die 's winters nooit een verwarming aan had, simpelweg omdat die niet in zijn klooster bestond. Hij zei me: 'Als je hart warm is, dan heb je het nooit koud!'. En zo is het maar net. Al dronk hij wel veel ouzo!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)