Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

kerstfoppe

HOE FOPPE ZIJN KERSTDAGEN VIERDE BIJ MAMA

Eerst haalt mijn zwager mij op en we rijden angstig over de vierbaans snelweg van franeker naar drachten. Daar is de vertrouwde flat van aly waar ik vijf jaar woonde bij pi in drachten toen ging ik er elke week zomaar naar toe nu is het ver weg en das lastig ik bel mama wel elke dag hoor om mij te helpen en naar haar dag te informeren want zij het last van de benen en is ook maar alleen en mijn lieve mem waar ik na zuidlaren vijftien jaar bij woonde in Opende toen kon dat nog toen heeft ze voor mij gezorgd en hadden we een leuke tijd samen toen was ik na twee jaar nog jong en redelijk gezond en ik hielp haar ook wel es en we gingen samen vaak weg met de auto de toyota.

De kerstboom staat in de flat en er is lekker eten patat met peertjes. Silke en margreet zijn er al ze zijn met mem naar de belangrijke voor mem eo kerk geweest. We praten wat en doen een spelletje en eten gezamenlijk en ik was af en dan zijn we allemaal moe ik neem nog wat foto's als herinnering en dan gaan we slapen ik dicht bij het balkon op het lekkere matras van mem met het lampje aan en telefoon en pillen binnen handbereik van lankwert en ik slaap goed gelukkig en ben alweer vroeg wakker en maak het ontbijt klaar met het kopje dat ik haar gegeven heb en samen nemen we onze boterham met medicatie zij voor haar lichaam van 73 maar haar hoofd is nog heel goed.

De rest van de week doen we rustig aan ik was de auto en koop kleding voor haar met haar en we gaan naar tante an en tante tine en ik kook een keer en een keer eten we patat. Dan haalt margreet met weer op en we lopen nog even in het bos van beetsterzwaag en huilend neem ik afscheid maar ik heb er enorm van genoten en moet weer terug naar lankwert daar woon ik nu omdat ik schizofrenie heb en niet alleen in een huis kan wonen en daar zijn de verpleegkundigen en andere medemensen van de ggz ik woon er nu twee jaar na mijn korte opname in heerenveen met een kleine psychose bij pi weggelopen over straat dat was wel eng en mama was niet thuis toen ze is elke dag in het ziekenhuis geweest toen bij wundering.

Margreet heeft nu werk helemaal in utrecht en moet studeren. Silke is al groot en doet het goed op school en heeft een hondje en een viool en houdt van lezen en tekenen. Mama komt elke week langs met onze kleine auto soms gaan we naar zee of naar het huis van margreet ik kan onderweg nooit de weg herkennen en zit achterin.

Op oudejaarsavond moeten we tot twaalf uur opblijven en er is een beetje siervuurwerk en ik ben een beetje bang maar het gaat verder goed het is rustig op straat en we hebben een spelletje gedaan

dank je wel mama voor de mooie kerstvakantiedagen ik vond het fijn bij mem te zijn.

Je zoon foppe oostenbrug 48 jaar

Schrijver: foppe oostenbrug, 14 januari 2017


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.8 met 4 stemmen 181Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
15 januari 2017
En ik vind het fijn dat je weer instaat bent te schrijven op deze schrijfsite Foppe!
Als jij weer kunt schrijven weet ik dat je ook een goede periode hebt.
Fijn dat je ook de feestdagen met je familie goed hebt kunnen door brengen.

Hou je haaks "MAN", je doet het goed!!!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
14 januari 2017
Wat is het toch fijn, Foppe, om zo met de liefste mensen van de wereld de feestdagen door te brengen. Mijn petje af, dat je het welzijn van hen boven jouw ongemakken stelt, waarmee je prachtig en met hulp van jouw begeleiders weet om te gaan. Blijf zoals je bent, puur, eerlijk, bezorgd en doorgaans ook nog blij. Je hebt een groot hart waarin plaats is voor allen die jou lief zijn. Weer heel graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)