Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Terechte vraag

Beste Ineke

Voor een reactie onder jouw meest recente inzending is deze tekst te lang, dus dan doe ik het maar op een niet gebruikelijke manier onder het tabblad Hartenkreten.

Kijk eens aan: na een simpele vraag van jouw kant naar de oorzaak van uit uitblijven van enig respons, komen er voorwaar opeens weer waarderingscijfers op juist deze laatst geplaatste bijdrage binnen. Jij vroeg echter eveneens naar reacties en daar staat er nog maar één van An. Wellicht ben ik de person die het niet bij het rechte eind heeft, waarbij ik mij ervan bewust ben, dat ik me hiermee kwetsbaar opstel en misschien zelf het ongenoegen van andere gewaardeerde scribenten over me afroep. Het zij zo.

Ik denk, dat de ware oorzaak in een schimmig gebied van gissingen blijft. Mij werd in een reactie ooit het goedbedoelde verwijt gemaakt van: “te veel en van hetzelfde”. Mogelijkerwijs ben ik niet veelzijdig en variabel genoeg wat de stijl of het onderwerp betreft. In een poging om zo goed mogelijk over te komen ontstaat er misschien zelfs het verdacht om aan “mooischrijverij” te doen. Gevolg: wat voor onderwerp je ook kiest, men wordt voor anderen op den duur voorspelbaar. Houd me ten goede: ik beweer niet, dat hetzelfde ook voor jouw inzendingen geldt, want je bent creatief genoeg om over elk voorwerp of onderwerp een verhaal te maken. Echter, en dat is verre van cynisch bedoeld: als je het voornemen zou hebben om onze beste schrijver van deze site in te halen, dan kom je een half mensenleven te kort.

Voor mij geldt nog steeds, dat ik desnoods liever geen waarderingscijfer ontvang maar in plaats daarvan een schriftelijke reactie zeer op prijs stel. Een combinatie van beide mogelijkheden is mooi meegenomen. Hoge bezoekersaantallen en de rest blanco kan ik voor mezelf duiden als mogelijk een begin gemaakt met het lezen van mijn bijdrage om vervolgens na de eerste alinea af te haken. In een recent verleden heb ik, om diezelfde reden, op gedichten.nl mijn inzendingen definitief gestaakt (na 137 bezoekers nog geen enkel respons). Zover zou ik, in jouw situatie, niet gaan, want je hebt méér potentie dan jezelf denkt. Soms gebeuren echter dingen op de verkeerde momenten en op de verkeerde plaats.

Ik hoop van harte, dat je mij deze gedachten aangaande het onderwerp niet kwalijk zult nemen. Alles is oprecht en opbouwend bedoeld, en wie zal het zeggen, dat ik er misschien totaal naast zit? Ik heb ik elk geval het gevoel te hebben voldaan aan de wens om een reactie jouw kant op te laten gaan.

Verder toch nog veel schrijfplezier toegewenst.

Schrijver: Günter Schulz, 1 maart 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.5 met 2 stemmen 174Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
2 maart 2017
Email:
agschulzziggo.nl
Ik kan mij geheel vinden in jouw uitleg, Joanan. Mijn opmerking was in opzet eigenlijk meer als een kwinkslag bedoeld, niet meer en niet minder. Dat ik daarnaast onder de indruk ben van jouw prestaties, die jij als realistisch en bescheiden persoon tracht af te zwakken, siert je. Ik zou al tevreden zijn met een deel van jouw literaire kennis en jouw gedrevenheid als schrijver.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 maart 2017
Merci beaucoup voor de eer, beste Günter, maar succes is geen duurzame status quo om niets, maar dient iedere dag opnieuw te worden bevestigd. In die zin ben je altijd een beginneling en moet je altijd net zo hard knokken als iedereen. Ik (er)ken de waarde van mijn schrijfwerk, maar ik ben zeker geen hardloper of hardschaatser, die jubelt om de tijdwinsten, immers, literaire diepgang uit zich in de meest onverwachtse kwinkslagen. Ineke evenaart mij op haar manier op vele punten zeker en nogmaals, literatuur bedrijven is geen wedloop en zeker geen manier om standsverschillen te creëren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)