Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een brandpunt van ellende.....

Het vertrek is vervuld van de dichte damp van vele sigaretten. Voor veel slachtoffers en gedupeerden is het een vluchtplaats geworden, een toevluchtsoord te midden van de hel van het ziekenhuis. Mijn intens dappere vriendin rookt hier een damessigaartje. De ernstige ziekte is doorgedrongen tot in iedere porie, iedere cel van haar lichaam en ze heeft te veel, veel te veel om over te tobben.

De andere "vrienden" die op haar verjaardagsfeestje nog uitbundig genoten hebben van alle lekkernijen hebben het laten afweten. Nu ben ik haar enige bezoekster en ik heb felrode rozenblaadjes voor haar meegebracht in een doorzichtig doosje, een in deze omgeving merkwaardig, opvallend souvenir uit een wereld van schoonheid en liefde, een wereld die lichtjaren verwijderd is van dit oord van onheil.

Later, op de gang, bekijkt mijn vriendin belangstellend een kunstzinnig vormgegeven beeldje in een vitrine, van een danseresje dat gekleed is in een gewelfd rokje en dat met een hand naar de hemel reikt. Met uiterste moed en doorzettingsvermogen, die een betere zaak waardig zouden zijn, vat mijn vriendin dit nog op als inspiratie voor eigen toekomstige werkstukken. Haar handen reiken, zoals die van het danseresje, nog naar de hemel en naar een onbereikbaar en onbegrijpelijk Opperwezen......

Schrijver: I.Broeckx, 27 maart 2017


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.0 met 3 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)