Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Poëzie, magie en fantasie bij Fiona Tan

Op die wondermooie morgen die ons, laat in onze levens, nog geschonken werd, hebben mijn oude tante en ik opnieuw het De Pont Museum bezocht.

Alleen in de grote filmzaal aanschouwden we de talloze beelden die ieder op andere wijze, ieder vanuit een eigen perspectief onze blikken richtten naar de berg Fuji en haar stedelijke Japanse omgeving, een samenraapsel van onheilspellende, desolaat aandoende architectuur.

Het geheel ging gepaard met de poëtische teksten van Fiona, getuigend van hooggevoeligheid en zachtzinnigheid en ik wierp van opzij een blik op het doorleefde gezicht van mijn tante, gegeseld door de jaren en het verdriet en ik veronderstelde sentimenten bij haar, ongekende sentimenten, die de beelden wellicht bij haar opriepen.

In het restaurant probeerde ik haar uit te leggen hoe mijn, door vele kwetsuren gehavende en gewonde ziel tenslotte tot een nieuw evenwicht en een nieuwe schoonheidservaring gekomen is........

Schrijver: I.Broeckx, 16 april 2017


Geplaatst in de categorie: kunst

3.0 met 1 stemmen 57Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 april 2017
Kunst heeft inderdaad de magische kracht om de geest van mensen te transformeren, maar niet de kracht om met diepverwonde zielen datzelfde te doen. Je bent iets te opportunistisch.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)