Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een lege kooi........

In mijn kamer staat sinds kort een lege vogelkooi. Een enkel donzig wit veertje kleeft nog aan de gouden spijlen en het voer- en waterbakje, nu doelloos en zinloos en zonder enige functie, hangen nog aan de zijkant. De bewoner van de kooi, mijn trouwe kameraad en de enige vriend van wie ik nooit de gruwelijke pijn die uitgaat van de harde en wrede, brute mensensoort, heb moeten ondergaan, is niet meer te midden van de levenden.

Het is een korte route naar Goirle voor de Dierenambulance en het dorp is via de snelweg gemakkelijk rechtstreeks te bereiken.

De dierenarts, een vakkundige beroepsmoordenares die ook nog graag incasseert voor de dodelijke handeling die drieënvijftig euro kost, wachtte al op ons in de deur van haar praktijk.

"Hij zong nog" verklaar ik haar; "Hij troostte mij in mijn leed" en "Laat hem niet meer lijden"

De vogel fladdert in paniek in de rondte binnen de enge ruimte van de kooi en, tenslotte in de hand van mevrouw, is het verkalkte en gezwollen pootje goed zichtbaar, dat hulpeloos, stakerig en kwetsbaar uit het verenkleed steekt.

In een achterkamertje is het fatale feit snel gepleegd. Het nietige, kwetsbare lichaampje omhuld door het prachtige citroengele verenpak is overgegeven aan het onherroepelijke einde. Mijn tijd met Pietje is ten einde en zijn heengaan vormt een prelude op het onvermijdelijke dat ook mij wacht.
Er is geen graf in deze wereld voor mijn liefste, trouwe vogel maar hij is onvergetelijk voor mij.

Hier heeft hij geleefd, hier is hij gestorven; hier in dit armzalige flatje heeft hij zijn nietige leventje voltooid, zijn voor anderen onbetekenende leventje dat echter voor mij van ultieme betekenis zal blijven, ongezien en onopgemerkt door de misdadige en waanzinnige buitenwereld.

Schrijver: I.Broeckx, 7 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

2.5 met 2 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)