Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

't Was de schilder maar

Stunten staan me op 't lijf geschreven, evenals het maken van blunders cq fouten. Ik hoor lezers denken: zo- die is ff eerlijk, maar daar hoef je niet per definitie eerlijk voor te zijn, want de fouten die ik maak zijn doorgaans makkelijk recht te trekken, zijn dus eigenlijk het vernoemen niet waard, maar toch haal ik er een paar aan!

Op maandagmorgen bijvoorbeeld, wordt er om half 9 aan de voordeur gebeld, denkend dat het de verpleging is, maar toch twijfelend vanwege het tijdstip, open ik de deur op een kiertje, staat er een boomlange uiterst knappe vent op de galerij....van schrik geef ik de deur weer een duwtje.

Zegt de beste man, ik kom vandaag verven, wilt u alles op een kiertje laten staan? Ja hoor, dat wil ik wel...nog mazzel dat ik niet in m'n Eva kostuum loop....hij was zich gelijk maandag-ziek geschrokken!

En dan staat de maandag in het teken van: eten klaarmaken voor morgen, immers, zijn de kinderen bezig in hun nieuwe huis en zitten we daar, als de kleinkids uit school komen, die lopen bij die werkjes alleen maar in de weg, en zo staat manlief in de keuken, voor zuurkoolstamp met spek en een bal, pannenkoeken voor de kleintjes.

En ik? Ik zit, ben een paar dagen terug door m'n rug gegaan en zo worden op dat gebied de honneurs waargenomen, in deeltijd. Maar ik moet eerlijk zeggen dat: als ik wat vraag, alle hulptroepen klaarstaan. Dus denk ik dat het met de foutjes wel meevalt, ach het gaat erom wie je de kans nog geeft je leven te verknallen en wie er van toegevoegde waarde zijn.

Ik kies voor het laatste! Dat snap je wel.

Schrijver: An Terlouw, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 1 stemmen 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)