Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tewerkstelling

De afwasmachine braakte uren aan een stuk haar vracht uit; vorken, messen en lepels in een kennelijk nooit aflatende stroom. Ik werd geacht er met een "big smile" bij te staan en een en ander op te vangen en af te drogen want mijn motivatie voor het werk was een vereiste en een voorwaarde.

De meiden die eveneens op de school werkten waar zich dit alles afspeelde, wiegden vaak wild met hun heupen als de heftige muziek weerklonk. Nadat ik de gangen gezogen had, stond ik huilend in de directeurskamer, mijn vele universitaire diploma's indachtig waarvoor geen aandacht en geen emplooi was. De kinderen joelden massaal in de bus die ons naar het Safaripark voerde; ze joelden mij uit; mij, het object van hun spot, de risee, het ultieme slachtoffer.

In het park vond een vogeldemonstratie plaats en mijn tranen vloeiden om het lot van de vogel waarmee ik mij kon vereenzelvigen, geketend als hij was, beroofd van zijn vrijheid. De WAO-uitkering kwam als de uiteindelijke, ultieme bevrijding, de vrijheid brak in mijn leven voorgoed aan.

Schrijver: I.Broeckx, 30 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 1 stemmen 1.104Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)