Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vriendschap en troost (?)

Op een winterse dag waarop de kou ons geselde en door onze dikke jassen heen drong, hadden we vriendschap gesloten.Dit speelde zich af tegen het decor van mijn jeugd, in de nu desolaat aandoende wijk waar de gymzaal, de pastorie en de kerk nog steeds getuigen van de zo lang vervlogen jaren.
Lijn honderddrieënveertig liet eindeloos op zich wachten en in de tussentijd kwam het desastreuze verleden van mijn vriendin aan de orde; het debacle van drie mislukte huwelijken en de kwetsuren en tegenslagen die zich opgestapeld hadden, figuurlijk gesproken als een soort ongewenste toren van Babel.
Onze vriendschap strekte zich uit tot het voorjaar en de zomer en we zetten haar voort en bij gelegenheid van een ontmoeting toonde ze me de nietige, lieflijke oorbelletjes, laatste reminiscentie van een mislukt huwelijk en een geschenk van een niettemin ontrouwe en misdadige echtgenoot; de oorbelletjes die ze nog bewaarde in een ladenkast.
Tevergeefs probeerde ik haar te troosten met mijn stellingname dat het diepe leed de voorwaarde is voor de loutering, voor de wijsheid, voor de humor, maar ook voor de zelfkwelling en voor de liefde tot onze medemens.....

Schrijver: I.Broeckx, 20 april 2019


Geplaatst in de categorie: vriendschap

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 486Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)