Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Rome 1979: Trastevere; op het terras van de zusters

De touringcar was op weg gegaan en had haar weg vervolgd; door Frankrijk, door Zwitserland en was uiteindelijk met haar levende bagage van scholieren gearriveerd in de Eeuwige Stad. De reis had driehonderd gulden gevraagd van het krappe ouderlijke budget maar het bedrag was van harte geschonken.

Vrolijke Italiaanse jongens inspecteerden belangstellend de jonge meisjes die gearriveerd waren in Rome toen de reis voltooid was. Het gezelschap zou verblijven in de buitenwijk Trastevere bij "religieuze relaties" van de leraar Latijn die al op school de verwachtingen hoog had doen oplopen betreffende de mysterieuze en spannende bezienswaardigheden die de stad voor de kleinburgerlijke leerlingen in petto zou hebben en die zeer tot de verbeelding zouden spreken.

's Avonds speelde de klasgenote Marijke gitaar, haar talent demonstrerend waarmee zij al succes had gehad en wedstrijden had gewonnen: De tekst van haar lied luidde: "If you find someone, who gives you all of his love, take it to your heart, don't throw it all away".

Voor de kinderlijke en naïeve, onvolwassen oren van een van de scholieren was dit chanson onbegrijpelijk en stamde het uit een vreemde, onbekende, volwassen wereld....

Schrijver: I.Broeckx
26 april 2020


Geplaatst in de categorie: reizen

4.0 met 1 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)