Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De ring

Het toeval wilde die dag dat ik op de zitplaats bij de bushalte die ik altijd bezette als ik terugkwam van mijn vriend, een ring aantrof; deze lag daar min of meer onopvallend maar zijn aanwezigheid kon me toch niet ontgaan. Hij bleek bezet te zijn met een guirlande van kleine, schitterende, lichtpaarse steentjes.

Door wie was hij daar neergelegd; door een andere wanhopige zoals ik die eveneens gegeseld werd door de zweepslag van een onmogelijke, onbeantwoorde en ongelukkige liefde en die tenslotte maar het laatste kennelijke en klaarblijkelijke "bewijsstuk" van de liefdesband, de laatste materiële tekenen van zijn relatie in wanhoop af had willen leggen, letterlijk "naast zich neer had willen leggen"?

Volgens de algemene morele en juridische voorschriften dient de "gelukkige vinder" aangifte te doen van zijn vondst bij de Politie, maar ik zou een ander besluit nemen. In de binnenstad van Den Bosch bevindt zich een oud pand waar men graag bereid is de waarde te bepalen van de erfstukken en kostbaarheden en van wat men verder daar aandraagt, maar bij de lommerd of bij de veiling zou men waarschijnlijk weinig belangstelling hebben voor het kleinood.
De wonderlijke ring, die mij door het lot geschonken werd, een armzalig vervangingsmiddel voor de liefde, de vriendschap of de welstand die het leven mij niet bood, bewaarde ik voor mijzelf.

Ik bewaar de ring daarom in een chique doosje op een ondergrond van watten in de laden van een ladekastje, als een herinnering aan de morgen waarop ik hem aantrof toen ik op het bankje bij de bushalte zat, verzonken in liefdesverdriet en in de meest droevige mijmeringen.....

Schrijver: I.Broeckx
12 juli 2020


Geplaatst in de categorie: verdriet

3.0 met 2 stemmen 192Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)