Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinnering aan mijn jeugdvriendin Lucia en aan een Midge-pop

Met mijn jeugdvriendin Lucia fietste ik vaak door de grauwe straten van onze provinciestad en we kaatsten met de kleurige ballen tegen de bakstenen muren van de arbeidershuizen. Lucia's moeder zat hele dagen achter de naaimachine om een hippe garderobe voor haar dochter te vervaardigen en ze luisterde zeer graag naar het Duet uit "De Parelvissers" van Bizet. We keken vaak televisie in Lucia's ouderlijk huis ("De Zweedse Gouvernante", "Rawhide") en dansten op muziek van Roy Orbison ("Pretty Woman") in het Patronaatsgebouw. We speelden ook graag met onze Barbie- en Midge-poppen en vonden het heerlijk als we een nieuwe garderobe voor onze poppen konden aanschaffen. Mijn Midge-pop had blauwe ogen en sproetjes. Men noemde haar het zusje van Barbie.

Plotseling kwam mijn vriendschap met Lucia ten einde. Was het omdat ik naar het gymnasium ging en zij naar de huishoudschool?

Het laatste bericht dat ik over haar heb gehoord is dat zij verkoopster was geworden in een schoenenzaak aan de Korvelseweg. De jaren van onschuldig vertier waren voorgoed voorbij.....

Schrijver: I.Broeckx
9 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.3 met 3 stemmen 106Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)