Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een treinreis in het vroege seizoen

De Intercity glijdt ongelooflijk gracieus en elegant onder de overkapping het station van Tilburg binnen en het krachtige, machtige voertuig mindert vaart en komt tot stilstand. De trein zal me op mijn bestemming brengen; het dorp Rijssen in de verre provincie Overijssel; een reis van anderhalf uur. In Rijssen heb ik vrienden gevonden....

Ik beschouw het weidse landschap vanuit mijn coupé. Spoedig zal Den Bosch in zicht komen, alsmede Arnhem, Zwolle en Deventer. De machinist voorin kent zijn taak en missie.

Mijn blikken vallen op boerderijen, op woonhuizen, op kerktorens en op bomen die haast aarzelend aan de lente beginnen en aan haar toegeven, soms al getooid met tere bloesems en op de wilgen met de als in treurnis neerhangende takken. Soms begroeit klimop de stammen als betrof het samenleven een perfecte symbiose van de Natuur. Het land wordt doorsneden door paden en wegen, door machtige blauwe rivieren en door stroompjes van bescheiden omvang.

Ik heb tenslotte de landelijke villa weergezien; het landhuis en mijn vrienden en heb het kleine cadeautje dat ik had aangeschaft overhandigd; een kaars in een houder van aardewerk.

De terugreis voerde me door de avond. Rustig schommelend bewoog het voertuig zich voort en ik bereikte mijn geboortestad waar mijn woning mij opnieuw verwelkomde....

Schrijver: I.Broeckx
21 maart 2022


Geplaatst in de categorie: reizen

5.0 met 2 stemmen 115Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)