Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij locatie "Boshuis" aan de Bredaseweg

Locatie "Boshuis", onderdeel van Zorginstelling "De Wever", heeft haar naam mogelijk ontleend aan het weelderige bosgebied dat zich uitstrekt in haar omgeving en dat haar omringt. Vanuit haar restaurant, dat men met recht ook een "serre" kan noemen, kijken de verpleegkundigen, die tijdens hun lunchpauze collegiaal en gezellig babbelen met elkaar, rechtstreeks in het groen.

Afgelopen maart zijn de bewoners van Zorgcentrum "De Kievitshorst" massaal verhuisd naar het "Boshuis". De gelijkvormige en van een identieke inrichting voorziene kamers bieden hun nu onderdak.

In de nabijheid bevindt zich de hospice die op haar langgerekte dak een merkwaardig klein, slank klokkentorentje draagt met een klok die kennelijk nooit meer dienst doet.

Mijn vriendin heeft haar mooie, stadse woning moeten inruilen voor één van de kamers van het "Boshuis", gelukkigerwijs onbewust van wat zij heeft moeten verliezen en achterlaten. Haar geest is nu vertroebeld en verward door de rampzalige en gruwelijke ziekte die men de naam "Alzheimer" heeft toebedeeld.

Hoe kort is het geleden dat wij samen de Brabantse natuur doorkruisten en verkenden! De lieflijkheid van de schuldeloze jeugdjaren van mijn vriendin heeft haar gezicht behouden, maar dit vormt haar enige en laatste bezit.

Schrijver: I.Broeckx
22 juli 2022


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.0 met 1 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)